HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Mayıs 2024 Cuma Saat: 09:41

İŞKUR AÇIKLADI

İş arayanlar için İŞKUR’un açıkladığı son veriler, hangi mesleklerde iş bulma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.
İŞKUR AÇIKLADI

 İşverenlerin talepleri doğrultusunda, özellikle tekstil, makine, inşaat ve imalat gibi sektörlerde ara eleman açığı bulunuyor. İŞKUR’un nisan istatistiklerine göre, özel sektörde 230 binin üzerinde elemana ihtiyaç var ve bunun sadece yaklaşık yarısı karşılanmış durumda.

İmalat sanayisindeki eleman açığı sayısı 341 bini aşıyor, bunu idari hizmet faaliyetleri ve toptan/perakende ticaret sektörleri takip ediyor. Özel güvenlik görevlisi pozisyonu en çok aranan mesleklerin başında geliyor. Turizm ve otelcilik sektöründe de yaklaşık 22 bin elemana ihtiyaç duyuluyor.

Diğer yandan, son dönemde özel sektörün en çok aradığı meslek grupları arasında reyon görevlisi, konfeksiyon işçisi, garson ve satış elemanı bulunuyor.

İşe yerleşen kişi sayısı ise 100 binin üzerinde olup, bunun yaklaşık yarısı erkeklerden oluşuyor. Ancak, İŞKUR’a bildirilen eleman açığı sayısı 856 bin civarında, yani açık pozisyonların sadece yarısı dolmuş durumda. Bu da iş arayanlar için fırsatlar sunuyor.




Anahtar Kelimeler : İŞKUR, AÇIKLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler