HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Mayıs 2024 Cuma Saat: 09:40

BU EŞYALARI SAKIN MAKİNEYE ATMAYIN

Çamaşır makineleri hayatımızı kolaylaştırsa da bazı eşyaların bu makinelerde yıkanmaması gerekiyor.
BU EŞYALARI SAKIN MAKİNEYE ATMAYIN

Aksi takdirde, çamaşır makinesinin ömrü kısalabilir ve performansı olumsuz etkilenebilir. İşte çamaşır makinesine atılmaması gereken bazı eşyalar:

  1. Ayakkabılar: Ayakkabılar, tamburu çizebilir ve dengesizlik oluşturarak titreşimlere neden olabilir, hem makineye hem de ayakkabılara zarar verebilir.
  2. Çantalar: Metal parçalı, fermuarlı veya tokalı çantalar, hem makineye hem de çantalara zarar verebilir ve sıkma sırasında dengesizlik oluşturabilir.
  3. Evcil hayvan yatakları: Dolguları çamaşır makinesinde topaklanabilir ve filtreleri tıkayabilir, evcil hayvan kılları da makineye zarar verebilir.
  4. Yastık ve minderler: İçlerindeki malzemeler yıkanmaya uygun olmayabilir, yıkama sonrasında deforme olabilir veya küflenme yapabilirler.
  5. Su geçirmez giysiler: Su geçirmez giysilerin özel kaplamaları zarar görebilir, çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
  6. Hassas kumaşlar: Yün, kaşmir ve kadife gibi hassas kumaşlar, çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır, çünkü bu kumaşlar büzülebilir veya keçeleşebilir.
  7. Sütyenler: Dolgulu veya karmaşık desenli sütyenler çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır, çünkü bu durum onların deformasyonuna neden olabilir.
  8. Elektronik içeren oyuncaklar: İçerdikleri elektronik bileşenler veya piller nedeniyle suya batırılmamalıdır, daha güvenli temizleme yöntemleri tercih edilmelidir.
  9. Cebinizdeki eşyalar: Çamaşırınızın ceplerini boşaltarak tamburun zarar görmesini ve yüksek sesler çıkmasını önleyin, madeni paralar ve anahtarlar çamaşır makinesine zarar verebilir.

Bu eşyaların çamaşır makinesine eklenmesi, makinenin performansını olumsuz etkileyebilir ve cihazın ömrünü kısaltabilir. Bu nedenle, çamaşır makinesi kullanırken dikkatli olmak önemlidir.




Anahtar Kelimeler : BU, EŞYALARI, SAKIN, MAKİNEYE, ATMAYIN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler