HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Mayıs 2024 Perşembe Saat: 14:04

Onaylı Randevu Sistemi başlıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.
Onaylı Randevu Sistemi başlıyor!

 Onaylı Randevu Sistemi’ni ‘hayırlı olsun’ diyerek duyuran Bakan Koca, 65 yaş üstü ve kanser hataların bu sistemde muaf olacaklarını söyledi. Peki ‘Onaylı Randevu Sistemi’ nasıl işleyecek? İşte detaylar…

Bakan Koca’nın konuşmasından satır başları:

“Hastane randevu sistemi değişiyor. Sağlıklı Yaşam Merkezlerimizi hayata geçirdik. Nadir hastalıklar için gen tedavi merkezini kuruyoruz.

“2028’DE TÜM AŞILAR YÜZDE 100 YERLİ OLACAK”

Sağlıkta güncel sorunların çözüme kavuşturulması tüm imkânların harekete geçirilmesi bizler için görev vatandaşlarımız için haktır. 2028’de tüm aşılar yüzde 100 yerli olacak.

12 ŞEHİR HASTANENİN YAPIMI SÜRÜYOR

Beyaz Kod uygulaması yanı sıra Gri Kod uygulaması pilot uygulama olarak başlatılmıştır. Çalışmalarımız sonucunda Beyaz Kod sayısı 1 milyonda 31’den bir milyonda 14’e inmiştir. Gri Kod uygulanan bölgelerde ise bu düşüş ilave olarak yüzde 50’den fazladır.

23 Şehir Hastanemizde toplam 34 bini aşkın yatak kapasitesi ile hizmet veriyoruz. Yatak kapasitesi 15 bini bulacak olan 12 Şehir Hastanemizin yapımı devam etmektedir

‘ONAYLI RANDEVU’ DÖNEMİ HAYIRLI OLSUN

‘Onaylı Randevu’ dönemi hayırlı olsun. Ertesi gün randevusu olan hasta geleceğini onaylanacak. Randevusu olan saat 20’ye kadar onay verecek.

Yeni dönemde ayrıcalıklı iki hasta grubumuz var: 65 yaş üstü hastalarla kanser hastaları. Bu gruptaki hastalar, onay işlemlerinden istisnadır.

“YENİ SİSTEM ZAMANI VERİMLİ KULLANMA İMKANI SAĞLAYACAK”

Onaylı Randevu Sistemi, hastanelerimize, hekimlerimize zamanı verimli kullanma imkânı sağlayacak. Hasta, gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Böylece, randevu sadakatsizliği sebebiyle, şu an boş kalan kapasitemizi hizmet bekleyen hastalar için kullanabileceğiz.

 

KAYNAK:TGRT HABER




Anahtar Kelimeler : Onaylı, Randevu, Sistemi, başlıyor!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler