HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Mayıs 2024 Perşembe Saat: 09:33

Yaz aylarında risk artıyor

Otomobillerdeki alev geciktirici kimyasalların kanserojen maddeler yaydığına dikkat çekiliyor.
Yaz aylarında risk artıyor

 Araştırmalar, araç içi hava analizlerinin koltuk döşemelerindeki alev geciktiricilerin kanserojen maddeler içerdiğini gösterdi. Yaz aylarında bu kimyasallara maruz kalma riskinin daha yüksek olduğu vurgulanıyor.

Bilim insanları, 2015-2022 yılları arasında ABD’de üretilen 101 elektrikli, benzinli ve hibrit otomobili inceledi. Artan sıcaklıklarla havaya karışan kimyasalların üreme sorunlarına ve nörolojik bozukluklara neden olabileceği belirtiliyor. Bu nedenle, araştırmacılar yetkilileri halk sağlığını korumak için otomobillerdeki alev geciktiricilerin kullanımını yasaklamaya çağırıyor.

Bilim insanları, araç içi havanın incelendiği araştırmada, alev geciktiricilerin kanserojen maddeler yaydığını ortaya koydu. Sürücülerin özellikle yaz aylarında bu kimyasallara daha fazla maruz kaldığına dikkat çekiliyor. Kimyasalların artan sıcaklıklarla havaya sızdığı için üreme sorunlarına ve nörolojik sıkıntılara neden olabileceği vurgulanıyor.

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), araç yanmalarını önlemek amacıyla 1970’te alev geciktiricilerin veya yanmaları zorlaştıran kimyasalların araç üretiminde kullanımını zorunlu kılmıştı.

Araştırmanın makalesi “Environmental Science & Technology” dergisinde yayınlandı.




Anahtar Kelimeler : Yaz, aylarında, risk, artıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler