HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Mayıs 2024 Çarşamba Saat: 15:49

Kurban Bayramı öncesi kötü haber

Son zamanlarda, şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarının gözle görülür şekilde arttığına şahitlik ediyoruz ve bu durum vatandaşların hoşnutsuzluğuna yol açıyor.
Kurban Bayramı öncesi kötü haber

Otobüs firmaları, artan maliyetleri gerekçe göstererek fiyatlarına zam yaptıklarını belirtiyorlar ve bu artışlar enflasyon verileriyle de doğrulanıyor.

Kurban Bayramı tatiline yaklaşırken otobüs bilet fiyatlarında önemli bir yükseliş yaşanıyor. Nisan ayı enflasyon rakamları, bu zam oranlarının oldukça yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Karayolu ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı, bir önceki aya göre en fazla artış gösteren başlık olarak yüzde 34,24’lük bir artışla dikkat çekiyor.

Örneğin, Ankara’dan Tekirdağ’a gitmek 750 lira, İstanbul’dan  Giresun’a gitmek 850 lira, İzmir’den Kastamonu’ya gitmek ise tam 1300 liraya mal oluyor. Ankara’dan Hatay’a gitmek için 700 liradan başlarken, Adıyaman’a gitmek için 800 lira ödemek gerekiyor. Balıkesir’e seyahat etmek isteyenler ise günlük 400 ila 600 lira arasında değişen fiyatlarla karşılaşıyorlar.

Bu artışlar özellikle öğrencileri zor durumda bırakıyor ve aile ziyaretleri gibi memleketlerine yapılan seyahatleri azaltıyor. Bazı durumlarda, otobüs bilet fiyatları uçak bileti fiyatlarıyla rekabet eder hale geliyor. Bu da otobüslerde doluluk oranlarının düşmesine ve birçok otobüsün kapasitesinin yarısı kadar yolcuyla seyahat etmesine neden oluyor.

Otobüs şoförleri, yolcu sayısında belirgin bir düşüş yaşandığını doğrularken, Ankara otogarının artan fiyatlar yüzünden boş kaldığına dair şikayetler dile getiriliyor.

Bazı otobüs firması çalışanları, daha uygun fiyatlı bilet almanın yolunun otogardan bilet temin etmek olduğunu belirtiyorlar. İnternet üzerinden alınan biletlerin, otogarda yapılan alışverişlere göre daha yüksek fiyatlı olduğu ifade ediliyor.

Vatandaşlar, bu fiyat artışlarına tepki gösteriyorlar. Birçok kişi, zorunlu olmadıkça seyahat etmekten kaçındıklarını belirtiyorlar. Ulaştırma Bakanlığı’nın, karayolu yolcu taşımacılığı için belirlediği taban ve tavan fiyatlarının olduğu da hatırlatılıyor.

Otobüs bilet fiyatlarındaki bu artışlar, vatandaşları zor durumda bırakırken seyahat alışkanlıklarını da olumsuz etkiliyor ve birçok kişi için büyük bir mali yük oluşturuyor.

 




Anahtar Kelimeler : Kurban, Bayramı, öncesi, kötü, haber

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler