HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Mayıs 2024 Pazartesi Saat: 13:21

GÜNAY’DAN ORDU ÇAĞRISI

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ordu’nun doğal güzellikleriyle bilinen Perşembe Yaylası’nda planlanan maden arama faaliyetlerine dikkat çekti.
GÜNAY’DAN ORDU ÇAĞRISI

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ordu’nun doğal güzellikleriyle bilinen Perşembe Yaylası’nda planlanan maden arama faaliyetlerine dikkat çekti. Günay, yerel yetkililerin ve İl Mera Komisyonu’nun bölgede yapılan incelemeler sonucunda maden arama ruhsatı verilmemesi yönünde karar aldıklarını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün özel bir şirkete verdiği maden arama ruhsatı için yapılan başvuru, Ordu Valiliği ve İl Mera Komisyonu tarafından değerlendirilmişti. Yapılan yerinde incelemeler ve kamuoyunun hassasiyeti, bu kararın alınmasında büyük rol oynadı.

BÖLGE HALKI KARARDAN MEMNUN

Ordu Valiliğinin kararı, Perşembe Yaylası ve çevresinde yaşayanlar arasında büyük sevinç yarattı. Yaylanın doğal yapısının bozulmaması ve ekolojik dengenin korunması, yerel halk için büyük önem taşıyor.

GÜNAY ÇAĞRI YAPTI

Eski bakan Günay, konunun kamuoyu tarafından yakından takip edilmesinin önemine vurgu yaparak, “Mera Komisyonu yerinde inceleme yaparak bu arama iznini önlemiştir. Ancak kamuoyunun konuyu takipte tutması şart” dedi.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : GÜNAY’DAN, ORDU, ÇAĞRISI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler