HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Nisan 2024 Cuma Saat: 16:21

Türkiye’de Bir İlk Konser

Ordu Üniversitesi ile Giresun Üniversitesi işbirliğiyle klarnet orkestrası ODÜ’de kuruldu.
Türkiye’de Bir İlk Konser

 Türkiye’de bir ilk olma özelliği de taşıyan orkestra elemanları ilk konseri için yoğun mesai veriyor. 

Ordu Üniversitesi’nde Türkiye’de bir ilk gerçekleştirildi. ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nden Doç. Dr. Halis Gürkan Kırankaya tarafından klarnet orkestrası kuruldu. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı işbirliğiyle kurulan klarnet orkestrası 24 kişiden oluşuyor.  ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nden Doç. Dr. Halis Gürkan Kırankaya önderliğindeki çalışmalar ODÜ Morfoloji binasında bulunan konferans salonunda devam ediyor. 

ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nden Doç. Dr. Halis Gürkan Kırankaya konser ile ilgili bilgi verdi. Konseri 29 Nisan Pazartesi günü saat 20.00’da ODÜ Morfoloji binası konferans salonunda vereceklerini hatırlatan Doç. Dr. Halis Gürkan Kırankaya, “Böyle bir oluşumu ve konseri uzun zamandır düşünüyorduk. Çok sıkı çalışıyoruz. Bütün parçaların aranjman ve düzenlemelerini ben yaptım.  Klasik Türk Müziği ile popüler Türk müzikleri ve batı müziklerinden örneklerin yer alacağı farklı bir konser olacak. “ dedi. 

Amaçlarının tüm Türkiye çapında projelere imza atmak olduğunu belirten Doç. Dr. Kırankaya, tüm Ordulu ve Giresunlu müzikseverleri 29 Nisan Pazartesi günü saat 20.00’da ODÜ Morfoloji Binası Konferans Salonunda gerçekleştirecekleri konsere davet etti. 

Haber: Muzaffer ŞENSOY




Anahtar Kelimeler : Türkiye’de, Bir, İlk, Konser

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler