HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Nisan 2024 Cuma Saat: 11:35

ATM'lerde yeni dönem başlıyor

Bankaların aldığı karar doğrultusunda, ATM'ler artık 10 ve 20 TL'lik banknotları müşterilerine vermeyecek. Çekilmek istenen tutar 50'nin katı değilse vatandaşlar paralarını banka şubesinden çekmek zorunda kalacak.
ATM'lerde yeni dönem başlıyor

Banka ATM'lerinden yarından itibaren 10 ve 20 TL'lik banknotlar çekilemeyecek. Yüksek enflasyon nedeniyle, 200 liralık banknotların kullanımının artmasının, bankaları 10 ve 20 TL'lik banknotları ATM'lerde yer vermeme kararı almaya ittiği belirtiliyor.

Ekonomim'de yer alan habere göre; banka ATM'lerinde yarından itibaren yeni bir dönem başlıyor. Bankalar tarafından alınan karar sonrasında ATM'lerde 10 ve 20 TL'lik banknotlar artık olmayacak.

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun açıklamalarına göre, bankalar ATM slotlarında, 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine daha büyük değere sahip 200 TL'lik banknotları tercih etmeye başladı. Babuşçu'nun ifadelerine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son dönemde bastığı her 5 yeni banknottan 4'ü 200 TL değerinde. Bu durum, ATM'lerin para çekme ve yatırma işlemlerinde kullanılan banknot çeşitliliğini de etkiledi.

YÜKSEK ENFLASYON NEDENİYLE

Bankalar, yüksek enflasyon ve artan hayat maliyetleri nedeniyle, 200 liralık banknotların kullanımı artınca 10 ve 20 TL'lik banknotlara ATM'lerde yer vermeme kararı aldı. 

Bankaların bu yeni uygulaması, bayram sonrasında Türkiye'nin her yerindeki ATM'lerde uygulanacak. 

Vatandaşlar artık ATM'lerden 10 ve 20 TL yerine, 50, 100 ve 200 TL'lik banknotlar çekebilecekler. Kalan küsuratlı tutarlar için banka şubeleri kullanılacak. 

Kaynak:Ekonomim




Anahtar Kelimeler : ATM'lerde, yeni, dönem, başlıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler