HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Nisan 2024 Perşembe Saat: 09:23

Van'da mazbata DEM Parti adayına verilecek

Van'da İl Seçim Kurulu'nun kararıyla ikinci sıradaki AK Partili adaya verilen mazbata DEM Partili Abdullah Zeydan'a iade edilecek
Van'da mazbata DEM Parti adayına verilecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy çokluğu ile Van'da mazbatanın DEM Partili Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti. Karar 4'e karşı 7 oyla alındı.

Van İl Seçim Kurulu, mazbatayı en çok oy alan ikinci sıradaki AK Parti'nin adayı Abdullah Arvas'a vermişti. 

DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, YSK’nın Van İl Seçim Kurulu’nun kararını kaldırarak mazbatanın Abdullah Zeydan’a verilmesine karar verdiğini duyurdu. Tiryaki, YSK'ya yapılan itirazın oy çokluğu ile kabul edildiğini söyledi.

DEM Parti'den yapılan açıklamada, "Kürt halkının, dostlarımızın ve demokratik kamuoyunun direnişi sonucunda Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmesine karar verilmiştir" denildi.

Van'da mazbatanın ikinci sıradaki AK Partili adaya verilmesi Van'da halkın tepkisini çekmiş ve düzenlenen gösteriler şiddede dönüşmüştü.

Van İl Seçim Kurulu'nun kararına başta DEM ve CHP olmak üzere farklı siyasi partilerden çok sayıda siyasinin tepkisini çekmişti.

Kararla ilgili bir paylaşımda bulunan AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, "Van ilimizdeki belediye başkanı seçimi ile ilgili 1 Nisan günü zuhur eden cinnet hali durumu, YSK verdiği isabetli kararla sonlandırdı. Yüksek Kurulu ve sayın üyeleri içtenlikle kutluyorum." dedi.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Van'da, mazbata, DEM, Parti, adayına, verilecek

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler