HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Mart 2024 Cuma Saat: 16:13

EĞİTİM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

İlçe Müdürlüklerde görev alan Ziraat Mühendislerine yönelik bitki koruma ürünü kontrol görevlisi eğitimi düzenlenmiştir.
EĞİTİM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Ülkemizde bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satışı ile ilgili iş ve işlemler 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve buna bağlı olarak çıkarılan Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yürütülmektedir.

 Bitki koruma ürünlerinin satışı ile ilgili olarak Yönetmelik gereği bitki koruma ürünü satmaya yetkilendirilmiş bayi ve toptancılar ile ruhsat sahibi firmalar ve bunlara ait bitki koruma ürünü depolarının kontrolü, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev yapan, bitki koruma ürünü kontrol görevlisi eğitimi almış kontrol görevlilerince yapılmaktadır.

Bu kapsamda ilgili yönetmelik gereği, İlçe Müdürlüklerde görev alan Ziraat Mühendislerine yönelik bitki koruma ürünü kontrol görevlisi eğitimi düzenlenmiştir.

Eğitim Ordu il Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Samet EKER tarafından verilmiştir.

Eğitimde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve buna bağlı olarak çıkarılan Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik ile ilgili yürürlükte olan mevzuatlar, kontrol görevlilerinin görev ve yetkileri, sorumlulukları, denetim esnasında yapılacaklar ile sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Teorik eğitimin ardından Altınordu İlçesinde kayıtlı bulunan bitki koruma ürünü bayiliğinde uygulamalı olarak denetim yapılmış, Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi (BKÜTS) kullanımı gösterilerek eğitim sona ermiştir.    




Anahtar Kelimeler : EĞİTİM, TOPLANTISI, DÜZENLENDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler