HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Mart 2024 Cuma Saat: 09:32

Türkiye’de mal varlığı olduğu saptanan 233 kişiye ceza

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasında rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.
Türkiye’de mal varlığı olduğu saptanan 233 kişiye ceza

Belçika'nın Flaman Bölgesi Konut Bakanı Matthias Diependaele, yapılan incelemeler sonucunda sosyal konutlarda oturan 482 kişinin Türkiye, İtalya ve Fas gibi başka ülkelerde de mülk sahibi olduğunu açıkladı.

Diependaele'nin verdiği bilgiye göre, toplam 941 kiracı üzerinde yapılan incelemede, bu kiracılardan 482'sinin yurt dışında da mülk sahibi olduğu tespit edildi. Bu kişilerden 233'ü Türkiye'de, 157'si Fas'ta ve 56'sı İtalya'da mülk sahibi olduğu belirlendi.

Sosyal konutlarda oturanların ortalama olarak ayda 340 Euro kira ödediğini belirten Bakan Diependaele, bu konutlarda oturmanın özel sektördeki konutlardan 500 Euro daha ucuza geldiğini ifade etti.

Haksız yere sosyal konutta oturduğu belirlenen kişilere toplam 2,7 milyon Euro ceza kesildiğini açıklayan Bakan Diependaele, bu kişilere yönelik 180 dosyanın halen mahkeme sürecinde olduğunu ve bu sayının ilerleyen dönemde artmasının beklendiğini belirtti.

Belçika'da sosyal konut talebinde bulunabilmek için savunmasız bireyler ve ailelerin belirli koşulları sağlaması gerektiğini ifade eden Bakan Diependaele, bu koşullar arasında 18 yaşından büyük olmak, yurt dışında veya yurt içinde gayrimenkul sahibi olmamak, nüfus kütüğüne veya yabancılar kütüğüne kayıtlı olmak gibi şartların bulunduğunu belirtti.

Ayrıca, belirli bir zamanda bir ev, bina veya arsa miras kalan veya hibe edilen kişilerin durumlarını sosyal konut ofisine bildirmekle yükümlü olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler