HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Mart 2024 Cuma Saat: 09:21

Yüksek Seçim Kurulu'ndan "iftar" kararı

Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK, ilgili kanuni düzenleme uyarınca "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğini" aktardı.
Yüksek Seçim Kurulu'ndan "iftar" kararı

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gönderilen bir yazıda, sandık kurullarının saat 17.00 itibarıyla oy sayımı ve döküm işlemlerine başlayacakları ancak ramazan ayında sadece su ile oruç açılması durumunda sağlıklı bir oy sayımının yapılamayacağı ifade edilerek, sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyecekleri konusunda bir soru yöneltilmiştir.

YSK tarafından konu incelenmiş ve 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un "Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü" başlıklı 100'üncü maddesinin birinci fıkrasında "Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır." hükmünün bulunduğu hatırlatılmıştır.

YSK'nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme bulunduğu vurgulanmıştır. Bu nedenle oy sayımı ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine oy birliğiyle karar verilmiştir.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Yüksek, Seçim, Kurulu'ndan, "iftar", kararı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler