HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Mart 2024 Perşembe Saat: 12:43

Çevre ve Sağlık Felaketi Yaklaşıyor

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun soru önergesinde geçtiğimiz Temmuz ayında Ordu’da gerçekleşen sel felaketinde tahrip olan Altınordu kanalizasyon altyapısını TBMM gündemine taşıdı.
Çevre ve Sağlık Felaketi Yaklaşıyor

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde geçtiğimiz Temmuz ayında Ordu’da gerçekleşen sel felaketinde tahrip olan Altınordu kanalizasyon altyapısını TBMM gündemine taşıdı.

Afetten sonra kanalizasyondan sorumlu OSKİ’nin ve dere ıslahından sorumlu DSİ’nin altyapı tadilatını yapmadığını ifade eden Torun, kanalizasyonun 1 yıla yakın süredir Bülbül Deresi’ne aktığının altını çizerek önergesinde şu ifadeleri paylaştı:

“Ordu’da gerçekleşen ve bütün yerleşimlerde yoğun tahribata neden olan sel felaketinin üzerinden yaklaşık 9 ay geçmiştir. Felakette en çok zarar gören yerleşimlerden biri Merkez İlçemiz olan Altınordu’dur. Altınordu’da tahrip olan kanalizasyon sistemi bu süreçte onarılmadığı için Bülbül Deresine 1 yıla yakın süredir kanalizasyon akmaktadır. Dereyi geri dönülemez şekilde kirleten ve halk sağlığını tehdit eden bu duruma karşı sorumluluğu bulunan Devlet Su İşleri(DSİ) ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ordu Su ve Kanalizasyon İşletmesi(OSKİ) sorumluluğu birbirlerinin üzerine atarken Bülbül Deresine pislik akmaya devam etmektedir.”

Çevre ve Sağlık Felaketi Yaklaşıyor

DSİ ve OSKİ’nin hızla harekete geçerek yaklaşmakta olan çevre ve sağlık felaketine karşı gereken çalışmaları başlatması gerekmekte, 21. yüzyılda Ordulu hemşerilerime yaşatılanları vicdanımız kabul etmemektedir.

Seyit Torun’un Bakan Yumaklı’ya yönelttiği sorular:

1. 2023 yılı Temmuz ayında tahrip olan Altınordu kanalizasyon sisteminin tadilatı neden yapılmamıştır? Dere ıslahından sorumlu olan DSİ’nin konuya ilişkin hiçbir adım atmamış olmasının sebepleri nelerdir?

2. Altınordu kanalizasyon sisteminin işlerlik kazanacağı tarihi açıklar mısınız?

3. Sel felaketinden itibaren Bülbül Deresine deşarj edilen atık su miktarını açıklar mısınız?

4. Bülbül Deresinde 9 aydır devam eden kirlenme sebebiyle ortaya çıkması muhtemel çevre ve sağlık sorunlarına karşı herhangi bir önlem alınması düşünülmekte midir?

5. Sel felaketi sonrası dereye akan atık su sebebiyle herhangi bir sağlık sorunu yaşayarak sağlık kurumlarına başvurmuş olan yurttaşlarımızın sayısını açıklar mısınız?




Anahtar Kelimeler : Çevre, ve, Sağlık, Felaketi, Yaklaşıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler