HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Mart 2024 Perşembe Saat: 11:44

ORÇEV: "İki Adayın da Anlayışı Aynı"

Ordu Çevre Derneği kıyı dolgu projesinin mahkeme tarafından iptal edilen projeyle aynı olduğunu belirterek tepki gösterdi.
ORÇEV: "İki Adayın da Anlayışı Aynı"

Ordu Çevre Derneği Altınordu ilçesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin rıhtımla Melet Irmağı arasında kıyı dolgu projesinin mahkeme tarafından iptal edilen Enver Yılmaz’ın belediye başkanlığı döneminin projesiyle aynı olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Taşbaşı, Düz, Şarkiye, Bahçelievler, Akyazı ve Durugöl Mahallelerini kapsayan “Kıyı Düzenleme ve Rekreatif Amaçlı Dolgu Projesi” için Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yapıldığını belirten Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu açıklamasında “Bu proje Ordu Büyükşehir Belediyesi Kurucu Başkanı ve görevden alınan Enver Yılmaz’ın projesiyle aynı. Hilmi Güler’in projelerinin hemen hemen tümü Enver Yılmaz zamanında yapılan projeler. Bu nedenle birbirlerinden farkları yok. Aynı tavanın balıkları” denildi. 

İki adayın da anlayışı aynı

ORÇEV Yönetim Kurulunun açıklamasında, “Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hilmi Güler tarafından “Kıyı Düzenleme ve Rekreatif Amaçlı Dolgu Projesi” için yaptığı ÇED başvurusu 16 Nisan 2024 tarihinde Bakanlıkta İDK toplantısında değerlendirilecek. Ancak bu proje Enver Yılmaz tarafından yapılan ve Ordu Çevre Derneği olarak Ordu İdare Mahkemesine açtığımız dava sonucu uygun bulunmayan proje iptal edilmişti. Sonra projeyi parçalayarak ayrı ayrı olarak uygulamak istediler, onlara da açtığımız davalar lehimize sonuçlandı. Bilirkişi raporunda da “proje uygulanırsa telafisi güç zararların olacağı” vurgulandı. Şimdi Hilmi Güler yeniden Enver Yılmaz’ın projesine sarıldı. 

Bu da gösteriyor ki birbirlerinden farkları yok. Şimdi birbirlerine rakip oldular, kirli çamaşırlarını ortaya döküyorlar. Kim daha FETÖ’cü, kim belediyeyi daha fazla borçlandırdı, kim daha fazla mülk sattı, kim daha fazla yeşil alanı imara açtı, birbirlerini suçlama yarışına girdiler. Dolgu şampiyonluğu konusunda da yarışıyorlar. Kenti betonlaştırdılar.” denildi.

Mücadelemiz yaşanabilir bir şehir için

Şehrin betonlaştırılmasına karşı olunduğu da belirtilen açıklamada, “Dernek olarak yaşanabilir bir şehir için mücadele ediyoruz. Ekolojik dengenin bozulması geleceğimizi yok ediyor. Nasıl ki Enver Yılmaz’ın kıyı düzenleme ve deniz dolgusu projesini durdurduk, Hilmi Güler’in Enver Yılmaz’ın projesini yeniden yaşama geçirmesine de izin vermeyeceğiz. Hukuksal-yasal haklarımızı kullanacağız. Ordu halkını kıyılarına, denizine sahip çıkmaya çağırıyoruz. İki aday da birbiriyle Ordu’yu betonlaştırma ve belediyeyi borçlandırma yarışı yapıyorlar.

Açıkladığımız konular için tüm adayları “Biz bu yanlışları yapmayacağız.” diyerek söz vermeye çağırıyoruz.” denildi.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ORÇEV:, İki, Adayın, da, Anlayışı, Aynı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler