HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Mart 2024 Çarşamba Saat: 13:16

Devrim otomobilinin tasarımcısı yaşamını yitirdi

Türkiye'nin otomotiv tarihinde önemli bir yere sahip olan Devrim otomobilinin tasarımcısı olarak bilinen Gündüz Sait Güngen hayatını kaybetti.
Devrim otomobilinin tasarımcısı yaşamını yitirdi

Türkiye'nin otomotiv sektöründe önemli bir dönemeç olan Devrim otomobilinin tasarımcısı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda uzun yıllar hizmet veren Gündüz Sait Güngen, 99 yaşında vefat etti.

Güngen, TCDD İnşaat Dairesi Başkanlığı görevini yürütürken Devrim otomobilinin amblemi ve üzerinde 'Devrim' yazısının yer aldığı tasarımı gerçekleştirmişti. Genç yaşta Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek yüksek mimar mühendis olarak eğitim alan Güngen, Türkiye'ye dönüp TCDD'de çalışmaya başlamıştı. Uzun yıllar TCDD'de görev aldıktan sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi kurucu öğretim üyelikleri gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştu.

Devrim otomobilinin kaporta ekibinde yer alan Güngen, 15 Mart'ta 99 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi, ailesi, yakınları ve sevenlerinin katılımıyla Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Güngen'in vasiyeti doğrultusunda cenazesinde Türk Bayrağı tabutunun üzerine örtüldü.

Gündüz Sait Güngen'in vefatı, Türkiye'de otomotiv ve mühendislik camiasında derin bir üzüntüyle karşılandı.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler