HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Mart 2024 Pazartesi Saat: 17:01

Şelaleler Şehri Ordu Derneği’nden Çanakkale Destanı Oratoryosu

Şelaleler Şehri Ordu Derneği (ŞELORDER) Çanakkale Destanı Oratoryosu Gala Programı Vali Muammer Erol'un Katılımıyla Gerçekleşti.
Şelaleler Şehri Ordu Derneği’nden Çanakkale Destanı Oratoryosu


Ordu'nun manevi değerlerine sahip çıkan Şelaleler Şehri Ordu Derneği (ŞELORDER), Çanakkale Destanı'nı anmak ve milli şuurun gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamak amacıyla bir gala programı düzenledi. Program, Ordu Valisi Muammer Erol'un da katılımıyla gerçekleşti.

Gala programı, Yönetmen Prof. Dr. Mehmet Yılmaz liderliğindeki Şelaleler Şehri kısa filminin gösterimiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale Zaferi, 'çılgın Türkler'in imkansızı başardığı, insanlık tarihinde eşi benzeri az görülen bir zafer destanıdır. Bu destanın kahramanları, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz, bizler için büyük bir milli gurur kaynağıdır. Biz de Şelaleler Şehri Ordu olarak, bu büyük destana saygı duruşunda bulunmak ve Çanakkale Ruhu'nu gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bu programı düzenledik."

Programda yer alan sahnelerin önemine vurgu yaparak devam eden Yılmaz, "628 genç evladımız vatan için şehit oldu. Conkbayırı'nda, Arıburnu'nda, Kanlısırt'ta, Topçularsırt'ta hissedilen o barut ve kan kokusu hala etkisini sürdürüyor. Bu ruhu yaşatmak, onların aziz hatıralarını canlı tutmak bizim için bir görevdir" dedi.

Yönetmenlik görevini üstlenen Selim Uyar'ın, gönüllülerin fedakarca katkılarıyla ortaya çıkan bu oratoryonun Türkiye'de benzeri olmayan bir eser olduğunu belirten Yılmaz, "Çoğu sahne tecrübesi olmayan arkadaşlarımız, gönülden katkı sağladılar. Mesai saatlerinden sonra gece geç saatlere kadar provalar yaptılar. Ortaya, Türkiye'de çok az örneği olan böyle bir oratoryo çıkarabildik" ifadelerini kullandı.

Program, Çanakkale Destanı'nın anısına yapılan bu özel etkinlikle sona erdi. ŞELORDER, milli değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına yaptığı bu önemli çalışmayla dikkat çekti.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler