HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Mart 2024 Pazartesi Saat: 12:17

KAZANACAĞIZ

Ordu’nun Ulubey ilçesinin Yeni Sayaca ve Çatallı Mahallerindeki bentonit madeni için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararına karşı açılan davanın duruşması Ordu İdare Mahkemesi’nde yapıldı.
KAZANACAĞIZ

Bentonit madeni için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararına Ordu Çevre Derneği ve Yeni Sayaca mahallesinden 60 kişinin açtığı davanın Ordu İdare Mahkemesi’nde görüşülmesinden sonra Adliye bahçesinde basın açıklaması yapıldı. Mahkemeye ve basın açıklamasına kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda yöre halkı katıldı.

Basın açıklamasını Yeni Sayaca Platformu Sözcülerinden Resul Ses yaptı. Ses, açıklamasında “Türkiye’de bile emsali çok az olan bir olayın şahitliğini gerçekleştiriyoruz. İnanmış insanların engel tanımadan hedefine nasıl gittiğine şahit olduk. Bizler Sayaca Çevre Platformu olarak çıktığımız bu yolda hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık.” dedi.

Birlikte mücadele ettik,  kazanacağız

Ses, madene karşı yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi vererek, “Ulubey’in göbeğinde daha önce hiçbir köy tarafından yapılmayan, yerel bir toplulukla, gurbette desteğe gelen köylülerimizle birlikte bu kadar komplike bir eylem ortaya koymamız çok büyük bir mana taşımaktadır. Başarısız olmamız için avucunu ovuşturanlar her seferinden hayal kırıklığına düştüler. Mahallemizin her bir sokağında aynı coşku ve heyecanla bıkmadan, usanmadan bugünleri anlattık halkımızın her kesiminin kararlı duruşuyla her gün daha güçlendik güçlü olmanın haklı olmaktan geçtiğini bir kez daha anladık. Bütün Türkiye’ye emsal olabilecek bir Bilirkişi Heyetinin keşif süreci geçirdik, 400’ün üzerinde köylümüz, kadın, erkek, genç, yaşlı alanda hazır bekledik. Keşif için gelen heyeti çok bilinçli izledik, her sözü anlamaya çalıştık, her soru işaretimize cevap aradık. Bu 9 aylık sürecin bize gösterdikleri ve kendimize olan inancımızla çok rahatlıkla söyledik ki bu işin sonunda kazanan biz olacağız.” dedi.

Meşale yaktık

Mücadelelerini yakılmış bir meşaleye benzeten Resul Ses, “Bizim mücadelemiz Yeni Sayaca Mahallesi’yle yakılmış bir meşaledir, bu meşale yüzde yetmiş dördü maden karanlığına teslim edilen Ordu’ya bir ışık olacaktır. Bizler azim, inanç ve birikimimizle birlikte her an, her yerde oluşacak maden talanına karşı olacağız. Civar ilçe ve köylerdeki vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu buradan duyurmak istiyoruz.  Bu sürecin en başından itibaren yanımızda bulunan ve bizlere bilgi, birikimleriyle destek olan çok kıymetli Ordu Çevre Derneği yönetimine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Buraya gelenlere teşekkür ediyoruz. Vatan topraklarına böyle müdahaleler yeni değildir, bu bir kurtuluş mücadelesidir, bu bir Kuvayi Milliye hareketidir. Bunun siyaset üstü algılanması elzemdir, zorunludur, vazgeçilmezdir. Konuşmama vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un sözleriyle son vermek istiyorum.  “Sahipsiz olan vatanın batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.”




Anahtar Kelimeler : KAZANACAĞIZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler