HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Mart 2024 Pazartesi Saat: 10:30

İnternet kafeler de enflasyona yenildi

Bir zamanlar gençler arasında çok yaygın olan internet kafelerin sayısı son zamanlarda 27 binden 5 bine kadar geriledi.
İnternet kafeler de enflasyona yenildi

İstanbul İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı İlhan Taşkıran, internet kafelerdeki dönüşümü ve sektörde yaşanan zorlukları Hürriyet'ten Emre Eser'e anlattı. Taşkıran'a göre, Türkiye genelinde 27 bin olan internet kafe sayısı 5 bine gerilemiş durumda. Son 3 ay içinde ise 360 internet kafenin işletmesel nedenlerle kapandığını belirtti. Yeni açılan internet kafe sayısının ise aynı dönemde sadece 6 olduğunu aktardı.

Taşkıran'a göre, internet kafelerin kapanmasının ana nedeni maliyetler. Bir internet kafe açmak için en az 20 bilgisayarlık bir yatırım gerekiyor ve bilgisayar başına yapılan yatırım maliyetleri artık 80 bin liraya kadar çıkmış durumda. Bu yatırımı yapabilecek esnafın azaldığını belirten Taşkıran, bilgisayarların 4 yılda bir yenilenmesi gerektiğini ve bu nedenle de esnafın bu yatırımı gerçekleştiremediğini dile getirdi. Ayrıca, artan kira fiyatları ve akıllı telefonların yaygınlaşmasının da internet kafelerin zorlanmasında etkili olduğunu söyledi.

İstanbul ve Anadolu'nun çoğu bölgesinde saatlik ücretlerin 18-20 lira bandında olduğunu belirten Taşkıran, ancak konfor alanı fazla ve teknoloji yatırımı yeni olan dükkânlarda bu ücretin 40 liraya kadar çıkabildiğini ifade etti.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : İnternet, kafeler, de, enflasyona, yenildi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler