HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
24 Mart 2024 Pazar Saat: 16:57

PERŞEMBE’DE “MADENE HAYIR” KARARLILIĞI

Ordu’nun Perşembe ilçesi Şenyurt Mahallesi’nde yapılan toplantıda maden istenmediği bir kez daha vurgulandı.
PERŞEMBE’DE “MADENE HAYIR” KARARLILIĞI

Perşembe ilçesinde Soğukpınar, Şenyurt, Anaç, Ekinciler, Bekirli mahallerini kapsayan çinko, bakır, gümüş, kurşun, altın madeni için başlatılan ÇED süreci hakkında Şenyurt Mahallesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ordu Çevre Derneği ve Perşembe Kent ve Doğa Gönüllüleri temsilcilerinin katılımıyla yapılan bilgilendirme toplantısında “ÇED Gerekli Değildir” kararı verilirse dava açmak için yapılması gerekenler konuşuldu.

Belge yoksa inanmayın

Şenyurt Mahalle Muhtarı Mehmet Coşkun’un çağrısıyla yapılan toplantıda konuşan ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak, Favori Metal Madencilik tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne sunulan ÇED dosyasından bilgiler vererek, “Maden işletmeciliği ile tarım alanlarının yok edilmesi yanında toprağın, suyun kirlenmesi sonucu yaşanacak olumsuzlukları zaten biliyorsunuz. Daha önceki toplantılarda bunlara değinmiştik. Şu an itibarıyla burada maden işletmeciliği yapacak olan şirket Ulubey, Kabadüz, Gölköy ve Mesudiye’de de ÇED başvurusu yaptı. Tarım alanları ve ormanlar yok edilecek. Bu süreç devam ederken sizleri bölmek için çeşitli iddialarda bulunacaklar. Hatta maden şirketi vaz geçmiş de denecek. Sözler uçar. Kim söylerse söylesin önemli olan belgedir. Bir yazılı belge yoksa söylenenlere, verilen sözlere inanmayalım. Bizler belgelerle konuşuyoruz. Elimizde şirketin başvuru dosyası var. Vaz geçilmişse aynı yere başvurusu olmalı ve yayımlanmalı.” dedi.

Tepkimiz sürekli olmalı

Yapılması gerekenlere de değinen Özbucak, “Şu an yapılacak olan ruhsat sahası içindeki ve yakın mahalle halkının birlik ve beraberliğini korumalardır. Maden başvurusu olduğunda Soğukpınar Mahallesi’nde de toplantı yapmıştık. Orada da sizler gibi tepki sesleri çok netti. Sesinizi yükseltmelisiniz. Hatta burada her birimizin oy vereceği ya da üye olduğu parti var. Oy verdiğimiz partilere gidelim. “Canımız yanıyor, sesiniz çıksın” demeliyiz. Bunu yapalım ancak farklılıklarımızı bilerek ortak sorunumuza karşı birlikte mücadele etmeliyiz.” dedi. 

Birliğimizi korumalıyız

ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Av. Haluk Türkmen de, hukuksal süreç hakkında bilgi verdikten sonra Perşembe Kent ve Doğa Gönüllülerinden Gül Ersan ise, “Birliğinizi korumalısınız ayrıca iletişim için kendi aranızda diğer mahallelilerle birlikte platform oluşturmalısınız ki, her gelişmeye karşı ortaklık sağlanabilsin. Buradaki maden Perşembe merkezde yaşayanları da etkileyecek, aynı şekilde Perşembe merkezdeki bir deniz dolgusu da sizleri etkileyecek. Birlikte olmalıyız.” çağrısı yaptı.

Sorulara verilen yanıtlarla toplantı tamamlandı. Toplantıda madene karşı olunduğu vurgusu yapıldı.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler