HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
24 Mart 2024 Pazar Saat: 16:55

EMEP, “ADAYLAR İŞÇİLERE ‘SENDİKALI MISINIZ?’ DİYE SORMUYORLAR”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, belediye başkanı adaylarının fabrikaları gezdiklerinde işçileri hazır ol durumunda kendilerini dinlettiklerini ancak “Sendikalı mısınız?” diye sormadıklarını söyledi.
EMEP, “ADAYLAR İŞÇİLERE ‘SENDİKALI MISINIZ?’ DİYE SORMUYORLAR”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, adayların fabrikaları dolaşmalarının normal olduğunu belirterek, “Seçim zamanı her adayın köy köy, sokak sokak, fabrika fabrika dolaşması en doğal hakkı ancak dolaştıkları yerde halkın isteklerinin ne olduğunu da sorulmalı, yalnızca oy istemekle olmuyor.” dedi.

“Sendikalı mısınız?” diye sorulmuyor

Seçim sürecinde adayların bol keseden sözler verdiklerini belirten Uzun, “Her aday yapılabilir yapılamaz sözleri boldan atıyor. Hatta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler bu zamana kadar çok basitçe yapılacak işleri şimdi yapacağım diye söz veriyor. Bu zamana kadar engel olan mı vardı? Dikkat çeken ise, adayların fabrika gezmeleri. İşçilerden destek istiyorlar. Bu da normal ancak normal olmayan, işyerinden sıkıntılarının olup olmadığın ve en önemlisi de hazır ol durumunda beklettikleri işçilere “Sendikalı mısınız?” diye sorulmaması. Sormamalarının nedeni kendilerinin de işçilerin sendikalı olmalarına, hakları için mücadele etmelerine karşı olmalarından mı? diye sordu.

Toplum için üretim ve hizmet

Uzun, belediyelerin rant kapısı olmamasını vurgulayarak, “İşçi ve emekçilerin haklarını yok sayan, doğaya ve yaşama saygısı olmayan, kâr ve rant için hepimizin yaşam alanlarını satan, yapılaşmaya uygun olmayan yerleri imara açıp güvenliğimizi tehlikeye atan adaylara değil halkın her kademede yönetime aktif olarak katıldığı, yaşam alanlarının planlanmasında söz hakkı olduğu yerel yönetimler için çözüm işçi ve emekçilerin birleşik gücüdür. Halkın yönetime katılımın sağlanması önemli. Seçilen halkın sözcüsüdür, yöneticisi değil. Yalnızca belediye meclisleri kentin geleceğini belirleyemez. Kentteki tüm seçilmiş temsilciler karar sürecine katılabilmelidir.” dedi.


HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler