HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
21 Mart 2024 Perşembe Saat: 09:43

2030'dan önce İstanbul'da deprem olasılığı yüzde 60!

Economist, olası İstanbul depremine dikkat çeken bir habere imza attı. Haberde, Sismologların, 2030'dan önce bölgede 7,0 büyüklüğünde bir depremin meydana gelme ihtimalinin %60'ın üzerinde olduğu tahminine yer verildi.
2030'dan önce İstanbul'da deprem olasılığı yüzde 60!

İstanbul, Avrupa'nın en büyük şehri olmasına rağmen, son sismoloji raporlarına göre depreme hazır değil. Ekonomist'in yeni yayımlanan haberi, şehrin önemli bir deprem riski altında olduğunu ortaya koyuyor.

Sismologların verilerine göre, İstanbul'da yaklaşık 2030 yılına kadar gerçekleşme ihtimali yüzde 60'a yakın olan bir deprem tehlikesi bulunuyor. Bu endişe verici istatistikler, İstanbul'un sakinleri arasında artan bir kaygıya neden oluyor.

Haberde, Göztepe semtinde yaşayan bir İstanbullunun deprem endişelerine dikkat çekiliyor. Özellikle, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler, İstanbul'da benzer bir felaketin olasılığını akıllara getiriyor.

Şehrin altyapısının nispeten iyi durumda olduğu belirtilirken, binaların çoğunun mevzuata uygun olmadığı vurgulanıyor. Bu durum, deprem anında hasarın daha da artabileceği endişesini beraberinde getiriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun uyarıları da haberde yer alıyor. İmamoğlu, şehirde yaşayan 1.2 milyon kişinin ciddi tehlike altında olduğunu belirtiyor ve bu durumun acilen çözülmesi gerektiğini vurguluyor.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler