HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Mart 2024 Çarşamba Saat: 12:01

Şelaleler Şehri Ordu Derneği’nden Çanakkale Destanı Oratoryosu

“ŞELALELER ŞEHRİ ORDU’DAN ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN AZİZ KAHRAMANLARI ANISINA” teması ile bir oratoryo hazırladı.
Şelaleler Şehri Ordu Derneği’nden Çanakkale Destanı Oratoryosu

ŞELORDER Başkanı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ hazırladıkları çalışmanın motivasyonunu “Çanakkale Zaferi, ulusumuzun her zaman ve şartta istiklali için mücadele azminin sembolü, birlik ve beraberlikle yazdığı destanın dünyada emsali az bulunan ve geleceğe ışık tutan bir nişanesidir. 18 Mart milli bir ruhla imkansızı başaran milletimiz için hem bir kutlama hem de zaferin büyük kahramanları için bir anmayı ifade etmektedir. Bizler bu milli ve kutsal mirası bizlere bırakan şehitlerimize duyduğumuz minneti dile getirmek, ŞELALELER ŞEHRİ ORDU’DAN ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN  AZİZ KAHRAMANLARI’na bir saygı duruşunda bulunmak istedik.” ifadelerine yer verdi.

Dernek olarak milli konularda da değer üretmeyi önemli bulduklarını söyleyen Prof. Dr. YILMAZ “derneğimizin üyesi aynı zamanda danışmanı olduğum lisansüstü öğrencimiz yönetmen Selim Uyar böyle anlamlı bir fikirle geldi. En önemlisi de bir kısmı lisans öğrencimiz olmak üzere amatör gönüllülerden oluşan bir kadro ile derledikleri bir oratoryo metni üzerine çalışmaya başladıklarını söyledi. Gençlerimizin böyle önemli bir konudaki yürekten hassasiyeti ve gayretlerinden ciddi anlamda etkilendim. Dernek yönetimimizle  projeyi destekleme kararı aldık” şeklinde konuştu.

Oratoryo’nun sahnelenmesi sonrası belgesel drama formatında filmleştirileceğini kaydeden Başkan Prof. Dr. YILMAZ, “Çanakkale Destanı Oratoryosu” için kendilerine destek veren kamuda Ordu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Turizm Daire Başkanlığı’na, Ordu Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na, özel sektörde Karimex Gıda’ya teşekkürlerini sundu. Ayrıca başta yönetmen Selim Uyar olmak üzere kadrodaki tüm gönüllülere yürekten teşekkür eden  Prof. Dr. YILMAZ, 24 Mart Pazar 15:00’te OKSM’deki performansı ücretsiz izlemek üzere davette bulundu.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler