HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Mart 2024 Salı Saat: 13:54

Türkiye Nüfusu Yaşlanıyor!

Türkiye, yaşlı nüfusunun toplam nüfusa oranının yüzde 10'u aşmasıyla Birleşmiş Milletler (BM) kriterlerine göre "çok yaşlı nüfuslu ülke" statüsünde yer alıyor.
Türkiye Nüfusu Yaşlanıyor!

Türkiye, yaşlı nüfusunun toplam nüfusa oranının yüzde 10'u aşmasıyla Birleşmiş Milletler (BM) kriterlerine göre "çok yaşlı nüfuslu ülke" statüsünde yer alıyor. Bu demografik değişim, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde bir dönüm noktasını işaret ediyor.

BM Nüfus Fonu verilerine göre, dünya genelinde nüfusun hızla yaşlandığı bir dönemde Türkiye'nin yaşlanan nüfus eğilimi paralel olarak artıyor. Avrupa, yüzde 19 ile en yüksek yaşlı nüfus oranına sahip kıta konumunda bulunuyor.

Geçen yıl sonu itibarıyla Türkiye'deki 65 yaş ve üzeri nüfus 8 milyon 722 bin 806 kişiye ulaşırken, bu rakamla yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 10,2'ye ulaştı. Bu, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneyi gördüğü bir durumu simgeliyor.

Nüfus projeksiyonlarına göre, Türkiye'nin yaşlanan nüfus trendi hızla devam ediyor. 2030'da yaşlı nüfusun toplam nüfusa oranının yüzde 12,9'a, 2040'ta yüzde 16,3'e ve 2060'ta ise yüzde 22,6'ya yükseleceği öngörülüyor.

Türkiye'nin demografik dönüşümü, toplumsal, ekonomik ve politik alanlarda önemli etkiler yaratacak. Bu eğilimin yönetilmesi ve toplumsal uyum sağlanması için çeşitli politika önlemleri ve sosyal programlar gerekebilir.

Yaşlanan nüfusun sağlık, eğitim, istihdam gibi alanlardaki ihtiyaçlarına cevap vermek ve yaşlı bireylerin aktif bir şekilde topluma katılımını teşvik etmek, gelecek yılların önemli önceliklerinden biri olacaktır.




Anahtar Kelimeler : Türkiye, Nüfusu, Yaşlanıyor!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler