HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Mart 2024 Pazartesi Saat: 09:37

İkinci el araç satışı şubatta rekor kırdı

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında şubat ayı satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artarak 170 bin 457'ye yükseldi.
İkinci el araç satışı şubatta rekor kırdı

İkinci el araç pazarında şubat ayı rekorlarla dolu bir ay oldu!

Indicata'nın ikinci el çevrim içi pazar raporundan derlenen verilere göre, şubatta satışlar geçen yılın aynı dönemine göre %35 artarak 170 bin 457'ye ulaştı.

EN ÇOK SATAN MODELLER BELLİ OLDU

Raporda yer alan bilgilere göre, en çok satışı yapılan ilk 35 markanın 249 modeli için 364 bin 881 ilan yayınlandı. Bu modeller arasında en çok tercih edilenler Fiat, Renault, Volkswagen, Hyundai ve Ford oldu.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI YÜKSELDİ

Şubat ayında 2. el binek ve hafif ticari araç pazarında perakende fiyatların bir önceki aya göre ortalama %0,23, yılbaşından itibaren ise %0,17 arttığı gözlendi. Toptan satış fiyatlarında ise artış şubat ayında %2,46, yılbaşından itibaren de %4,52 seviyesinde gerçekleşti.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA İLGİ ARTIYOR

Motor tipine göre değerlendirildiğinde, en çok dizel araçlar satıldı. Dizel otomobilleri benzinli ve oto gazlı otomobiller takip etti. Hibrit araç satış sayısı 1548, ikinci el elektrikli otomobil satış sayısı ise 1196 oldu. Bu da elektrikli araçlara olan ilginin arttığını gösteriyor.

OTOMOBİL SATIŞLARI YÜKSELDİ

Bu yılın şubat ayında toplam satışların %38,3'ünü 11 yaş ve üzeri araçlar oluşturdu. 0-5 yaş araç satışlarında ise geçen aya göre %3 artış görüldü.

İkinci el çevrim içi pazarda geçen ay araçların ortalama satış hızları ocak ayı ile aynı süre olan 45 gün olarak belirlendi. Renault marka araçlar 37 gün ortalama satış hızı ile pazar ortalamasına göre daha hızlı satıldı. BMW markalı araçlar ise 63 günlük satış hızıyla en yavaş satılan araçlar oldu.




Anahtar Kelimeler : İkinci, el, araç, satışı, şubatta, rekor, kırdı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler