HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Mart 2024 Pazartesi

Rektör Orhan Baş; "Çanakkale Zaferi Kahramanlık Destanıdır"

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109’uncu yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş; "Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktası, azim ve k
Rektör Orhan Baş; "Çanakkale Zaferi Kahramanlık Destanıdır"

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109’uncu yıl dönümü vesilesiyle yayınladığı mesajda Çanakkale Zaferi'nin "Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktası" olduğunu vurguladı.

Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin azminin bir göstergesi olduğunun altını çizen Rektör Orhan Baş, açıklamasında; "Tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktası, azim ve kararlılığının en güçlü simgelerinden biridir. Çanakkale Zaferi, vatan toprağının tek bir karışına bile düşman ayağının basamayacağının ve Çanakkale’nin geçilmez olduğu gerçeğinin tüm dünyaya duyurulduğu şanlı bir zaferdir" dedi.

Atalarımızın bu zaferle bize milli bir şuur müras bıraktığını da hatırlatan Rektör Orhan Baş, mesajında; "Bugün bizlere düşen en mühim görevlerden biri Türk milletinin varlığını ve bağımsızlığını emsali olmayan bir kararlıkla koruyan ecdadımızın bıraktığı bu mirası ve Çanakkale ruhunu sonsuza dek yaşatmaktır. Bu emaneti en iyi şekilde koruyup omuzlarında yükseltecek milli şuuru yüksek nesiller yetiştirmek de eğitim kurumları olarak üzerimize düşen en asli sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale destanının 109’uncu yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, gazilerimizi ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor; birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler