HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Mart 2024 Pazar Saat: 11:50

YENİ DÜZENLEME YOLDA !

Tarım ve Orman Bakanlığı Sigara paketleriyle ilgili yeni düzenlemeleri içeren taslağı hazırladı.
YENİ DÜZENLEME YOLDA !

Tütün mamulü sektöründe önemli bir değişim yaklaşıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, sigara kullanıcılarını ve üreticilerini yakından ilgilendiren yeni bir yönetmelik taslağı hazırladı. Taslak, tütün ürünlerinin perakende satış fiyatlarından, paketlerinin üzerindeki bilgilere kadar çeşitli değişiklikler içeriyor.

Yönetmelik taslağına göre, tütün mamulünün perakende satış fiyatı, paketlerin siyah zemin üzerine beyaz renkte belirtilmesini gerektirecek. Ayrıca paketlerde, üretim tarihi ve yeri gibi bilgileri içeren kodlama bilgisine de yer verilecek. Üretimde kullanılan makineler için verilen izinlerin yönetimi de değişiyor. Bundan sonra, sigara paketleme makineleri için izin alındığında, ürün izleme sistemi kurulumu için Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne bilgi verilmesi gerekecek.

Türkiye'de tütün mamulü üretimi için gereken belgeler de güncelleniyor. Üretim ve Faaliyet Uygunluk Belgesi alınması artık zorunlu hale gelecek. Ayrıca, tütün ürünlerinin piyasaya arzında, ürünün fiziksel ve kimyasal özelliklerinin yanı sıra mevzuatta belirtilen emisyon seviyeleri de dikkate alınacak. Bu çerçevede, sigara için emisyon seviyelerine ilişkin yapılan analizlerin belirlenen sınırlar içinde olup olmadığı kontrol edilecek.

Ayrıca, kayıtdışı üretimle mücadelede yeni adımlar atılıyor. Sigara paketleme makineleri için verilen izinlerin Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne bildirilmesi, denetimlerin etkinliğini artıracak. Aynı marka altında piyasaya sürülen tütün mamulleri daha sıkı bir denetime tabi tutulacak; aynı kategoride sadece bir üretici veya ithalatçı tarafından piyasaya sunulabilecek. Bu düzenlemeler, tütün mamulü sektöründe daha şeffaf ve kontrollü bir ortamın oluşturulmasına katkı sağlayacak.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : YENİ, DÜZENLEME, YOLDA, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler