HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Mart 2024 Cumartesi Saat: 10:29

Türkçe, Romanya'da Seçmeli Ders Olarak Öğretilecek

Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) yürütülen "Tercihim Türkçe Projesi" ile Türkçe, Romanya'da seçmeli ders olarak öğretilmeye başlandı.
Türkçe, Romanya'da Seçmeli Ders Olarak Öğretilecek

Yunus Emre Enstitüsü'nün yürüttüğü 'Tercihim Türkçe Projesi' kapsamında Türk dili, Romanya'da seçmeli ders olarak öğretilmeye başlandı. 

Yunus Emre Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, Dante Alighieri Lisesi'nde gerçekleştirilen ilk Türkçe dersine, Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, Bükreş Sektör 3 Belediye Başkanı Robert Sorin Negoita, YEE Romanya Müdürü Mustafa Yıldız, Dante Alighieri Lisesi Müdürü Maria Dan, YEE okutmanları ve öğrenciler katıldı. 

'Tercihim Türkçe Projesi' kapsamında devlet okullarındaki Rumen öğrenciler, Türkçe dersleri alabilecek. Romanya'da ilgiyle karşılanan proje, pilot uygulama aşamasında olmasına rağmen 6 okulda uygulanmaya başladı. Türkçe öğretilen okullar ise şunlar: Dante Alighieri Lisesi, 103 Numaralı Ortaokul, Titu Maiorescu Ortaokulu, Adrian Paunescu Ortaokulu, Sfantul Andrei Ortaokulu ve Uruguay Ortaokulu.

İlk Türkçe Dersini Büyükelçi Altan Verdi

Dante Aligheiri Lisesi'nde başlayan ilk Türkçe dersi, Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan tarafından verildi. Altan ayrıca YEE tarafından hazırlanan hediyeleri öğrencilere takdim etti. 

Konuşmasında Türkçe'ye büyük bir ilgi olduğunu dile getiren Altan, şu ifadeleri kullandı: 

"İlk Türkçe dersini öğrencilerle yaparak onların Türkçe öğrenmeye ne kadar hevesli olduğunu ilk elden görme şansı bulduk. Türkiye ve Romanya, birbirlerine çok yakın ülkeler."

Proje, 2011'den bu yana aldığı olumlu geri bildirimlerle 10 ülkede başarıyla uygulanmaya devam ediliyor.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler