HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
15 Mart 2024 Cuma Saat: 14:21

ÖZTÜRK’ÜN 43. KİTABI ÇIKTI

Ordulu yazar Birol Öztürk, yazdığı kitaplarına iki yenisini daha ekledi. 51 Yaşındaki yazarın son iki kitabıyla bu zamana kadar yazmış olduğu eserlerin sayısı 43 oldu.
ÖZTÜRK’ÜN 43. KİTABI ÇIKTI

Ordulu yazar Birol Öztürk, yazdığı kitaplarına iki yenisini daha ekledi. 51 Yaşındaki yazarın son iki kitabıyla bu zamana kadar yazmış olduğu eserlerin sayısı 43 oldu.  

Daha önce Saddam, Kaddafi, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan gibi tarihte iz bırakmış liderlerin biyografisini kaleme alan Ordulu yazar son 2 yeni biyografisi ile dikkat çekti. Yazar Birol Öztürk, son olarak Ata-Neredesin Mavi Gözlüm ve  Özal -Tonton biyografileriyle Dünya ve Türkiye’de ölümsüz izler bırakmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ayrıca Turgut Özal’ın biyografisine yer verdi. 

Öztürk,  son eseri olan  Ata ve Özal’ın kurgu ve içeriği ile ilgili ne dedi;

‘Ata’ bir roman… 

“Atatürk gibi bir kurucu lideriniz, atanız varsa ve onun eseri Cumhuriyet şimdilik 100 yaşındaysa, ilelebet payidar kalacaksa ve her 10 Kasım’da saat 9’u 5  geçe duruyorsa hayat, sızlıyorsa sol mememiz altındaki cevahir, demek ki edilecek daha çok söz, yazılacak çok satır varmış. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün, öyle çok fazla bilinmeyen hikâyelerinin,  12 Eylül 1980 askeri darbesi mağduru “Tam Bağımsız Türkiye” şiarını yücelten, Atatürk’ün “muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur” diyerek, devrimleri emanet ettiği, devrimci gençlerde vücut bulmasıdır.

Atatürk Ata’daki Mustafa Kemal Atatürk izleri ve Mustafa Kemal’e İzmir’deki suikastin başarısızlığının “Ey Türk Gençliği” nezdindeki intikamı…”

ÖZAL 

Turgut Özal, Türkiye’nin liberalleşme serüvenindeki ilk adımdır. Diyor ya Konfüçyüs “bin fersah yol bir adımla başlar” diye, işte bu serüvende Özal, o ilk adımdır. 

Nefesin bile askeri nizamla alınıp verildiği bir dönemde Anavatan Partisi (ANAP) diye bir parti kurmuş ve dikta rejiminden çıkış arayışları sürecindeki ilk genel seçimlerde, 1983 senesinde, kimseler şans ve ihtimal vermezken Kenan Evren’in vesayetindeki partiyi sandığa gömerek Başbakan olmuştu. Ondan sonra “İcraatın İçinden” programıyla her ay televizyonumuzdaydı, evlerimizdeydi. 

Damlarımızdaki kılçık antenlerden siyah beyaz yayın çekerken televizyonlarımız, biraz da nazaldan bir sesle “Türkiye çağ atlıyor sevgili vatandaşlarım. Nedir çağ atlamak! Bakınız…” diye yardırırdı Turgut Özal ve bizler çağ atlayan bir ülkenin şanslı çocuklarıydık(!).”

Aynı zamanda Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreterlik görevini de yürüten Birol Öztürk, bu zamana kadar kaleme aldığı eserleri Ordu’nun unutulmaya yüz tutmuş ilginç olayları, gelenek, görenek, tarihi ve kültürü ile efsaneleri, dillere destan türküleri ile sanatçı ve siyasilerden ilham alarak kitap haline getirdiğini söylüyor.

Öztürk’ün okurlarıyla buluşturduğu roman, biyografi ve deneme gibi birçok türde bulunan 43 eseri şöyle;

Biyografi;

Ben Hep On Yedi Yaşındayım (Erdal Eren),

Ahmet Kaya,

Yılmaz Güney,
Ahmed Arif,

Kazım Koyuncu (Türkçe),
Kazım Koyuncu (Gürcüce),

Deniz Gezmiş,

Bir Aşktır Devrim, 

Müslüm Gürses,

Ceren, 
Kazım Koyuncu- Denizde Karartı Var,
Cem Karaca,

Can Yücel, 

Tuncel Kurtiz, 

Barış Manço, 

Saddam,

Kaddafi,

Adnan Menderes,

Süleyman Demirel,
Necmettin Erbakan,

Bülent Ecevit,

Turgut Özal Tonton.

Anı Biyografi;

Herkesin Babası Ölür, 

Ezgi.

Anı-Öykü;

İKS Kuşağı Öyküleri

Deneme;
Yazıyorum- 1 
Yazıyorum- 2 

Deneme-Anı;

Mavi Kadar 


Öykü;
Harman 

Roman;
Çalıçiçeği (4 cilt- Gelin Kayası - Demir,

Dediğin - Orda Bir Köy Vardı - Ömür Dediğin),

Tahta Tabureler,

Ordu’nun Dereleri,

Arkadaşım,

Keşke, 

Ata.

Biyografik Roman;

Şeyh Bedreddin,

Her Dem Her Yön,

Sabahattin Ali,
Delikanlım İyi Bak Yıldızlara.

Derleme;
İdam Mahkumlarından Son Mektup 

Araştırma;

Rus İhtilali,
Anarşizm,

Köy Enstitüleri.

Haber: Muzaffer ŞENSOY




Anahtar Kelimeler : ÖZTÜRK’ÜN, 43., KİTABI, ÇIKTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler