- 11:41 Şehit Kani Obi Parkı Hizmete Açıldı
- 15:21 “Hükümetten üretici köylüye yine destek yok”
- 14:42 DİSK Dev Emekli-Sen Ordu: “Emekliler Açlığın Pençesinde!
- 11:27 OGİD’den 73 Başarılı Öğrenciye Burs Desteği
- 11:18 Altınordu’da Kültür ve Sanat Rüzgârı: 9. Güzel Ordu Uluslararası Kısa Film Festivali Sürüyor
- 11:18 Altınordu’da Kültür ve Sanat Rüzgârı: 9. Güzel Ordu Uluslararası Kısa Film Festivali Sürüyor
- 13:11 Traktör Kullanamayan Fındıkçıya Mazot Kredisi
- 20:06 AK Parti Ordu İl Başkanlığına Samet Özdemir Atandı
- 16:47 Yeni Haber Gazetesi 21. Yayın Yılına Adım Attı
- 15:52 Mahmut Özer’den Altınordu’ya Dev Projeler
- 15:48 ALTINORDU ŞAHİNCİLİ’DE YENİ ALTERNETİF GÜZERGAH
- 15:44 Ordu, Cumhuriyet’in 102. Yılına Hazırlanıyor
- 15:42 ÇAMBAŞI YAYLASININ CAN DAMARI OLACAK
- 15:40 Vali Erol, ÇED Başvurularını Yerinde Değerlendirmeye Devam Ediyor
- 15:37 AYBASTI İLÇE MERKEZİ MODERNLEŞİYOR
Fındık Fiyatı
Üreticiler Mağdur!
Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, Ferrero’nun fındık piyasasına egemen olduğunu söyleyerek ,” Sorun yalnızca FERRERO değil, devlet politikası. Devletin tarım politikası serbest pazar- piyasa üzerine olunca tarım ve gıda şirketlerinin dediği oluyor.” dedi.
FERRERO’nun fındık piyasasına egemen durumda olduğunu ve yaklaşık 10 bin üreticiyle sözleşmesi olduğunu belirten Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, “Üretimi kendi ziraat mühendislerine denetlettiriyor. Sorun yalnızca FERRERO değil, devlet politikası. Devletin tarım politikası serbest pazar- piyasa üzerine olunca tarım ve gıda şirketlerinin dediği oluyor.” dedi.
“Çözüm Demokratik Halkçı Tarım Politikaları”
FERRERO'nun Rekabet Kurulu ile görüşmesi ve taahhüt vermesi sorunu çözmüyor. Devlet maliyeti de karşılamayan taban fiyatı sirketlerin istediği biçimde açıklıyor ve yeterince fındık almıyor. Açıklanan fiyat enflasyon nedeniyle kuşa dönüyor. Eylül ayındaki 82TL ile bugün ise 130 TL' ye alınıyor. Enflasyon nedeniyle Eylül ayının 82TL'si ile bugünün 130 TL'si arasında değer farkı yok. Devlet enflasyon nedeniyle fındık fiyatını güncellemeyeceği için yine tarım ve gıda tekelleri belirleyici olacak, üretici mağdur edilecek. Çözüm demokratik halkçı tarım politikaları ve üreticinin örgütlü gücünü göstermesindedir. Yerli ve yabancı tarım ve gıda şirketleriyle devletin iç içe tarım politikalarını belirlenmesini önüne geçmek zorundayız."





