HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Mart 2024 Perşembe Saat: 14:29

Üreticiler Mağdur!

Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, Ferrero’nun fındık piyasasına egemen olduğunu söyleyerek ,” Sorun yalnızca FERRERO değil, devlet politikasının" dedi.
Üreticiler Mağdur!

Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, Ferrero’nun fındık piyasasına egemen olduğunu söyleyerek ,” Sorun yalnızca FERRERO değil, devlet politikası. Devletin tarım politikası serbest pazar- piyasa üzerine olunca tarım ve gıda şirketlerinin dediği oluyor.” dedi.

FERRERO’nun fındık piyasasına egemen durumda olduğunu ve yaklaşık 10 bin üreticiyle sözleşmesi olduğunu belirten Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, “Üretimi kendi ziraat mühendislerine denetlettiriyor. Sorun yalnızca FERRERO değil, devlet politikası. Devletin tarım politikası serbest pazar- piyasa üzerine olunca tarım ve gıda şirketlerinin dediği oluyor.” dedi.

“Çözüm Demokratik Halkçı Tarım Politikaları”

FERRERO'nun Rekabet Kurulu ile görüşmesi ve taahhüt vermesi sorunu çözmüyor. Devlet maliyeti de karşılamayan taban fiyatı sirketlerin istediği biçimde açıklıyor ve yeterince fındık almıyor. Açıklanan fiyat enflasyon nedeniyle kuşa dönüyor.  Eylül ayındaki 82TL ile bugün ise 130 TL' ye alınıyor. Enflasyon nedeniyle Eylül ayının 82TL'si ile bugünün 130 TL'si arasında değer farkı yok. Devlet enflasyon nedeniyle fındık fiyatını güncellemeyeceği için yine tarım ve gıda tekelleri belirleyici olacak, üretici mağdur edilecek. Çözüm demokratik halkçı tarım politikaları ve üreticinin örgütlü gücünü göstermesindedir. Yerli ve yabancı tarım ve gıda şirketleriyle devletin iç içe tarım politikalarını belirlenmesini önüne geçmek zorundayız."




Anahtar Kelimeler : Üreticiler, Mağdur!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler