HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Mart 2024 Perşembe Saat: 11:04

ÖĞRENCİLER DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİNİ ÖĞRENİYOR

Okullarda yapılan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıyarak kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşuyorlar.
ÖĞRENCİLER DİLİMİZİN  ZENGİNLİKLERİNİ ÖĞRENİYOR

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin  dilimizin zenginliklerini tanıması amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ilimizde tüm hızıyla devam ediyor.

Okullarda yapılan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıyarak kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşuyorlar. Öğrenciler; dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyarak eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini ve çeşitli anlamlarını öğrenip milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfetiyorlar

Bakanlığın belirlemiş olduğu takvim ve etkinlikler çerçevesinde Şubat ayında okul öncesi öğrencilerin eğitimine yönelik "Kültürel Öğeler İçeren İçerikler Hazırlama Etkinliği"; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik Anlat Bakalım Etkinliği, Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma Etkinliği, Atasözü/Deyim Resimleme ve Resimlerden Okul Sergisi Etkinliği, Hikâye-Deneme Yazma Yarışması düzenlendı.

Eğitim Kenti Ordu'muzda "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" çalışmalarımız, her kademede Pano Hazırlama, Afiş Yarışması, Afiş Sergisi, Dilimizin Zenginlikleri Okul Köşesi, Etkileşimli Kitap Okuma, Veli Katılımlı Etkileşimli Kitap Okuma vb. etkinliklerle devam ediyor





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler