HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
13 Mart 2024 Çarşamba Saat: 14:32

Öğrenciler LGS’ye kendi okullarında girmeyecek

Liseler Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında orta öğretime geçiş sınavına girecek öğrenciler bundan sonra Covid-19 salgını öncesinde olduğu gibi belirlenen okullarda sınava alınacak.
Öğrenciler LGS’ye kendi okullarında girmeyecek


MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 2 Haziran 2024’te yapılacak ortaöğretime geçiş sınavıyla ilgili bilgi verdi.

Bülbül’ün konuşmasındaan öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Ücretsiz uygulanacak, başvurular isteğe bağlı olarak alınacak

“Bu yıla kadar LGS kapsamında öğrenci başvuruları res’en yani otomatik olarak yapılıyordu. Ancak liselere geçişte okulların yaklaşık yüzde 85’i adrese dayalı yerel yerleştirmeyle yapılıyor. Bu kapsamda, LGS her öğrencinin mutlaka girmesi gereken bir sınav değil. Merkezi sınavla öğrenci alan okullara girmek isteyen öğrencilerimiz, merkezi sınav başvurularını elektronik ortam (https://eokul.meb.gov.tr/) üzerinden yapacak. Başvuru için öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Merkezi sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettirecekler. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacak.”

“Her ilçe bir sınav merkezi olacak şekilde planlama yaptık”

“Öğrencilerimizin fotoğraflı sınav giriş belgesi bu tarihten itibaren elektronik ortamda okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek. Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek. Nakil, zorunlu ikamet değişikliği, mevsimlik işçi, yurt dışından gelmiş olanlar, tayin nedeniyle yer değişikliği gibi mücbir sebepten başka illerde bulunan öğrencilerin velileri, öğrencinin durumunu anlatan dilekçe ve belgelerle sınava girmek istedikleri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine 28 Mayıs’a kadar başvuru yapacaklar.”

BHA





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler