HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Mart 2024 Salı Saat: 10:10

844 RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelinde 75 ilde gerçekleştirilen “Mercek-13” operasyonlarında ruhsatsız silah taşıyan kişilere ve silah kaçakçılarına yönelik opera
844 RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelinde 75 ilde gerçekleştirilen “Mercek-13” operasyonlarında ruhsatsız silah taşıyan kişilere ve silah kaçakçılarına yönelik önemli bir başarı elde edildi.

Operasyonlar kapsamında toplamda 844 silah ele geçirilmiştir. Bu silahlar arasında 641 ruhsatsız tabanca, 50 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 19 uzun namlulu tüfek ve 134 ruhsatsız av tüfeği bulunmaktadır. Operasyonlar sonucunda bin 31 şüpheli hakkında işlem yapılmıştır.

Operasyonlar, İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından koordineli bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Operasyonlar kapsamında 75 ilde eş zamanlı olarak evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında çalışmalar yapılmıştır. Bu operasyonlarda 691 tabanca ele geçirilmiştir.

En fazla silah ele geçirilen şehirler arasında İstanbul, İzmir, Adana, Ankara ve Şanlıurfa bulunmaktadır. İstanbul’da 133 tabanca ve 3 uzun namlulu tüfek, İzmir’de 55 tabanca ve 6 av tüfeği, Adana’da 34 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek, Ankara’da 32 tabanca, Şanlıurfa’da ise 33 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek ele geçirilmiştir.

Operasyonlar sonucunda İstanbul’da 233, İzmir’de 71, Adana’da 42, Ankara’da 50 ve Şanlıurfa’da 51 şüpheli gözaltına alınmıştır. Bu operasyonlarla silah kaçakçılığı ve ruhsatsız silah taşıma gibi suçlarla mücadelede önemli bir adım atılmıştır.




Anahtar Kelimeler : 844, RUHSATSIZ, SİLAH, ELE, GEÇİRİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler