HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Mart 2024 Pazartesi Saat: 14:51

Vali Erol; “İstiklal Marşımız Cesaret Kaynağı Olmuştur”

Ordu Valisi Muammer Erol, İstiklal Marşı’nın her bir satırında imanın gücünü yansıtan, özgürlük, vatan ve bayrak tutkusuyla adeta nakış gibi işlenerek yazıldığını ifade etti.
Vali Erol; “İstiklal Marşımız Cesaret Kaynağı Olmuştur”

İstiklal Marşı’nın kabulünün 103’üncü yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Ordu Valisi Muammer Erol; “Köklü medeniyetimizi, şan ve şeref dolu tarihimizi tanıyan, özümseyen, devletimizin bekasını ilelebet payidar kılacak, ata mirasına sahip çıkacak şuurda ve bilinçte nesiller yetiştirmek kahraman ecdadımıza olan borcumuzun gereğidir” dedi. 

 

Vali Muammer Erol’un 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” yayınladığı mesajı şöyle:

 

“Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

 

Her bir satırı imanın gücünü yansıtan, özgürlük, vatan ve bayrak tutkusuyla adeta nakış gibi işlenerek yazılan İstiklal Marşımız, milletimizi aynı ülkü etrafında kısa sürede ve coşkuyla birleştirmesi, kadın-erkek her yaştan Anadolu insanını, vatan müdafaası uğruna ordusunun yanında savaşmaya sevk etmesiyle eşsiz değere sahiptir.

 

Milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve mukaddesatına verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşımız, Anadolu’da birçok şehrinin işgal altında olduğu bir dönemde milletimiz esareti reddederek, bağımsızlık mücadelesini sürdürmesinde moral ve cesaret kaynağı olmuştur.

 

Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser, vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle tezahürüdür.

 

Köklü medeniyetimizi, şan ve şeref dolu tarihimizi tanıyan, özümseyen, devletimizin bekasını ilelebet payidar kılacak, ata mirasına sahip çıkacak şuurda ve bilinçte nesiller yetiştirmek kahraman ecdadımıza olan borcumuzun gereğidir. 

 

Bu duygu ve düşüncelerimle; İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 103. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha hürmet ve rahmetle yâd ediyorum.”

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler