HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Mart 2024 Pazartesi Saat: 11:54

“Türkiye bir spor devrimi yaşıyor”

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ilk olarak Serintepe Mahallesi'ndeki Ökkeş Solmaz Gençlik Merkezi açılış programına katıldı.
“Türkiye bir spor devrimi yaşıyor”

Bakan’dan Ailelere Çağrı; çocuklarınızı spor ve gençlik tesislerine getirin

Gençlik Ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Kahramanmaraş’a 12 bin 500 kişilik bir stadyum yapacaklarını belirterek, “Stadın ihalesini en kısa sürede yapıp Kahramanmaraş’a da 12 bin 500 kişilik bir stadyum kazandıracağız. Bu, Kahramanmaraş için çok önemli; yakından takip edip bitireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, yeni tamamlanan tesisin açılış törenindeki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spora olan ilgisinin kişisel bir kökeni olduğunu ve gerçekleştirilen bütün spor yatırımlarının bizzat kendisi tarafından dikkatle izlendiğini ifade etti.

Türkiye’de son 22 yılda spor tesisleri yapımında büyük bir devrim yaşandığını vurgulayan Bakan Bak,

“Türkiye bir spor ülkesi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Türkiye’nin dört bir yanında binlerce tesis yaptık. Stadyumlar, kapalı spor salonları, yüzme havuzları, atletizm pistleri, çok amaçlı spor salonları. Tekvando, karate, kick boks başta olmak üzere yakın dövüş sporları ile alakalı müsabaka salonları yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Maraş ile ilgili olarak tesislerimiz hasar gördü, yenilerinin yapılması, onarılması lazım ve yeni yeni projeler lazım.” şeklinde konuştu.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, bazı ekip üyelerinin depremde vefat ettiğini belirterek, deprem bölgesinde kurulan yeni tesislere bu şahısların isimlerinin verildiğini açıkladı.

“Ailelere sesleniyoruz çocuklarınızı spor ve gençlik tesislerine getirin”

Bakanlık olarak gençlik merkezlerine büyük bir değer verdiklerini ifade eden Bakan Bak, ülke çapında 400’den fazla gençlik merkezi inşa ettiklerini ve bu çalışmaların devam ettiğini vurguladı ve ekledi:

“Bu tesisimiz 3-4 mahallenin ortasında bir yerde. Yaklaşık 10 bin öğrencinin de faydalanması planlanmakta. Bizim Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak en önemli görevimizden bir tanesi de bağımlılıkla mücadele. Bunun için de en önemli argümanlarımız, en önemli özelliğimiz spor tesislerini yapmak. Ailelere sesleniyoruz, annelere babalara sesleniyoruz çocuklarınızı bu tesislere getirin. Bakın Türkiye çapında Cumhurbaşkanımızın talimatıyla son 22 yılda olimpik ve yarı olimpik olmak üzere 700’e yakın yüzme havuzu inşa ettik. Bu tesislerde yaklaşık 10 milyon çocuğumuza yüzme öğrettik.” dedi.

“Türkiye bir spor devrimi yaşıyor”

Bakan Bak, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde gerçekleştirilen bir proje kapsamında gerçekleştirilen yetenek taramasında yaklaşık 4 milyon çocuğun çeşitli spor dallarına yönlendirildiğini söyledi. Ayrıca, daha önce Güreş Federasyonu Başkanlığı görevinde bulunduğunu ve Kahramanmaraş’ın güreş alanında üstün başarılar elde ettiğini bildiğini belirtti.

Bakan Bak, Deprem sebebiyle zarar gören güreş tesislerinin yerine yenilerinin inşa edileceğini duyurdu.

Bakan Bak, devam eden çalışmaların hızını vurgulayarak, “Türkiye bir spor devrimi yaşıyor. Türkiye, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı İtalya ile birlikte düzenleyecek. Ayrıca, olimpiyat hazırlıklarımız da sürüyor. 2004 Paris Olimpiyatları için yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, gençlik merkezlerinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile iş birliği içinde, gençlere yönelik deneyim atölyeleri sunacağını ve bu atölyelerde gençlerin geleceğin teknolojik ürünlerini geliştireceklerini, kodlamadan yazılıma kadar geniş bir yelpazede konuları öğreneceklerini ifade etti.

“Kahramanmaraş’a da 12 bin 500 kişilik bir stadyum kazandıracağız”

Türk sporu ve Türk gençliği önemli bir süreçten geçiyor, gençlerimize güveniyoruz,” diyerek sözlerine devam eden Bakan Osman Aşkın Bak, “Bize Türk mühendislerine ‘siz beşinci nesil uçağı yapamazsınız’ diyorlardı. Ne oldu? Kaan’ı kim yaptı? Türk mühendisleri yaptı. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bize özgüven kazandırdı. Gençlerimiz, genç mühendislerimiz yatırımlara devam ediyor. Biz gençlere çok önem veriyoruz. Kahramanmaraş’a da 12 bin 500 kişilik bir stadyum kazandıracağız, en kısa sürede ihalesini yapıp.

Bu, Kahramanmaraş için çok önemli; merak etmeyin, yakından takip edip bunu bitireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Merak etmeyin, siz isteyin biz yaparız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözünü tutar. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Bir yılda konutları teslim edeceğim’ dedi ve konutların teslimatı başladı. Hiç merak etmeyin, spor tesislerini siz isteyin, biz yapalım.” Diye konuştu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından, depremde yaşamını yitiren Ökkeş Solmaz’ın adının verildiği merkezin açılış töreni gerçekleştirildi.

Daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Kütüphanesi’ni ziyaret eden Bakan Bak ardından esnaf ziyaretinde bulundu.

BHA




Anahtar Kelimeler : “Türkiye, bir, spor, devrimi, yaşıyor”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler