HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Mart 2024 Pazar Saat: 22:05

KORGAN VE AYBASTI YAYLALARI BİRLEŞİYOR

Tamamlandığında turizme de önemli katkı verecek olan yolda başlatılan 5 kilometrelik beton yolun 3,4 kilometrelik bölümünü tamamlayan ekipler, geriye kalan yol ağının tamamlanması için yoğun mesai harcıyor.
KORGAN VE AYBASTI YAYLALARI BİRLEŞİYOR

KORGAN VE AYBASTI YAYLALARI BİRLEŞİYOR

 

 

Yaptığı yol yapım çalışmaları ile model bir Ordu inşa etmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçeleri modern yollarla buluşturan ekipler, turizme ciddi katkı sunacak Yeşil Yol çalışmaları kapsamında Korgan Yaylası ve Perşembe Yaylası’nı birbirine bağlayan grup yolunda çalışmalara devam ediyor.

 

Tamamlandığında turizme de önemli katkı verecek olan yolda başlatılan 5 kilometrelik beton yolun 3,4 kilometrelik bölümünü tamamlayan ekipler, geriye kalan yol ağının tamamlanması için yoğun mesai harcıyor.

 

Karadeniz Bölgesi'nin yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirleriyle üst kottan bağlayarak, turistlerin doğa içerisinde ulaşım sağlaması hedeflenen Yeşil Yol Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda yer alan yol ağında çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Korgan Yaylası ve Aybastı Perşembe Yaylası’nı birbirine bağlayan yolda 3,4 km’lik güzergâhı beton yolla buluşturdu.

 

YEŞİL YOL ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR


Ordu’nun turizmine önemli katkı vermesi hedeflenen çalışmada büyük mesafe kat edildi. İlk olarak 2013 yılında ilk kazması vurularak Samsun’dan başlayıp, Sarp Sınır Kapısı’na kadar devam eden 2 bin 600 km’lik Yeşil Yol Projesi’nin 235 km’lik kısmı Ordu sınırları içerisinden geçiyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi 125 km’lik yol ağında bulunan noktalarda çalışmalar sürdürüyor. Bu kapsamda iklim şartlarının çok sert olduğu Korgan Yaylası ve Aybastı Perşembe Yaylası’nı birbirine bağlayan 5 km’lik güzergâhın 3,4 km’lik kısmını beton yolla buluşturuldu. Kalan 2,6 km’lik kısımda ise çalışmalar sürüyor.

 

9 İLİN YAYLALARINI BAĞLAYACAK

 

Yeşil Yol Karadeniz’de 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak. Proje kapsamında Samsun, Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylalarını birbirine bağlıyor. Yeşil Yolu kullanan turistlerin, Samsun'dan başlayıp Sarp Sınır Kapısı'na kadar doğaya dokunarak, doğayı izleyerek turizm faaliyetine katılması üzerine planlanmış bir çalışma. 2 bin 600 km’lik güzergâhın Ordu sınırları içerisindeki sorumluluk alanında Büyükşehir Belediyesi ekipleri özverili çalışma yürütüyor.

HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : KORGAN, VE, AYBASTI, YAYLALARI, BİRLEŞİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler