HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Mart 2024 Pazar Saat: 11:22

ERBAŞ: RAMAZAN AYI MERHAMET VE DAYANIŞMANIN ZAMANIDIR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, mübarek ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İşte Başkan Erbaş'ın mesajından önemli ifadeler:
ERBAŞ: RAMAZAN AYI MERHAMET VE DAYANIŞMANIN ZAMANIDIR

Müslümanlar için büyük bir heyecan ve sevinçle karşılanan ramazan ayı, bu gece sahura kalkılacak ve yarın akşam ilk iftar ile başlayacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ramazanın bereket ve mağfiret mevsimi olarak nitelendirirken, bu mübarek ayın dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların son bulması için dua zamanı olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Erbaş, "Bu gece ilk teravih ve ilk sahur ile ramazan ayını idrak edeceğiz. Bizleri yeniden bu mübarek mevsimle buluşturan Cenab-ı Allah’a sonsuz hamd-ü senalar ediyoruz. Rahmet ayı ramazanın ülkemize, milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesi için Cenab-ı Mevla’ya niyazda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, ramazanın, "İnsanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delileri olarak Kur’an’ın indirildiği ay" olduğunu hatırlatarak, bu ayın manevi ikliminde ibadet şuurunun doruğa ulaştığını, kalplerin ilahi rahmet ve mağfiret ile neşelendiğini belirtti.

Ancak, ramazan ayına girilirken İslam dünyasının zorlu bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Başkan Erbaş, Filistin, Doğu Türkistan ve diğer mazlum coğrafyalardaki zulümlerin hala devam ettiğini vurguladı. Başkan Erbaş, "Müslümanların vahdetine, dayanışmasına ve birlikte hareket etmesine bağlı olarak bu zulüm ve trajedilere son verme sorumluluğu öncelikle Müslümanların omuzlarındadır." diyerek, uluslararası bir inisiyatife ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Ramazan ayının, dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlendiği bir zaman olduğunu belirten Başkan Erbaş, "İslam beldelerini kuşatan manevi atmosferiyle ramazan ayı, aynı zamanda yarınlara dair ümidimiz olan çocuklarımıza dinimizin güzelliklerini öğretmek ve bizzat yaşayarak hissetmelerini sağlamak için de güzel fırsatlar sunar." dedi.

Başkan Erbaş, ramazanın, dünya ve ahiret mutluluğunu hedefleyen bir amaca hizmet ettiğini belirterek, Rabbimizin bahşettiği nimetlerin dünyada da ahirette de değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. İslam'ın yaşantımızdaki merkezi olan Kur'an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye'nin ramazan ayında daha fazla anlam kazandığını belirten Başkan Erbaş, oruç, ibadetler ve güzel davranışlarla ramazanın rahmet ve huzur ikliminden istifade edebileceğimizi ifade etti.

Başkan Erbaş, mesajını, "Mübarek ramazanın merhamet ikliminden hakkıyla istifade ederek başta Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların, sistematik katliam, işkence ve tacizlerin son bulması için yüce Mevla’ya dua edelim. Dökülen kanın durması, yetim feryatlarının dinmesi, mazlumların gözyaşlarının silinmesi, bütün kardeşlerimizin bir an önce zulümlerden kurtulması için sözlü dualarımızı fiili dualarımızla destekleyelim." sözleriyle tamamladı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM), Ramazan ayında dünya genelindeki yardım projelerini sürdüreceğini duyurdu. TDV ve İSAM, yardımların Ramazan'ın manevi atmosferine uygun bir şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti. Başkan Erbaş da mesajında, "Bu vesileyle aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum. Ramazanın rahmet, bereket ve huzur ikliminden bütün insanlık olarak nasiplenebilmeyi Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum. Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun." dedi.

Formun Üstü

 




Anahtar Kelimeler : Ramazan, Oruç, Ali Erbaş,

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler