HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Mart 2024 Pazar Saat: 10:54

ORUCA BAŞLIYORUZ...

Müslümanlar için büyük bir anlam taşıyan üç aylardan biri olan Ramazan için, bu gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar ile başlayacak. İşte, Ramazan'ın ilk gününe dair önemli detaylar:

Bu akşam, "On bir ayın sultanı" olarak nitelendirilen Ramazan'ın ilk teravih namazı, ülke genelindeki camilerde kılınacak. Müslümanlar, bu gece sahura kalkarak Ramazan ayının manevi atmosferine adım atacak ve yarın akşam ilk iftarlarını açacaklar.

İlk imsak yarın saat 04.33'te Iğdır'da gerçekleşecek. İlk iftar ise aynı şehirde 18.25'te olacak. Ramazan'ın ilk günü için diğer şehirlerdeki imsak ve iftar saatleri de şu şekildedir: Çanakkale'de son imsak saat 05.43, son iftar ise 19.35'te yaşanacak.

Oruç süreleri Türkiye genelinde farklılık gösteriyor. Sinop'ta 13 saat 56 dakika ile en uzun oruç tutulurken, Adana, Hatay, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa'da ise 13 saat 47 dakika ile en kısa oruç süresi yaşanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığının kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29'uncu günü akşamı görüleceği için bu yıl Ramazan 29 gün sürecek.

Bu yılın ramazan temasını "Ramazan ve Dayanışma" olarak belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, fitre miktarını ise 70 lira olarak kararlaştırdı. Müslümanlar, bu mübarek ay boyunca ibadetlerini yerine getirirken, yardımlaşma ve dayanışma duygularını da pekiştirecekler.

Haber: Mücahit GÜREL





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler