HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Mart 2024 Çarşamba Saat: 12:30

Son Cemre Toprağa Düştü

Ülkemizde baharın habercisi olarak kabul edilen cemreler, Şubat ayında başlayan serüvenlerini tamamladı.
Son Cemre Toprağa Düştü

Ülkemizde baharın habercisi olarak kabul edilen cemreler, Şubat ayında başlayan serüvenlerini tamamladı. İlkinin havaya düştüğü Şubat ayının ardından, bir haftalık aranın sonunda suya düşen ikinci cemre, bugün ise toprağa düşerek baharın resmi olarak geldiğini müjdeledi.

Doğa olayları arasında önemli bir yere sahip olan cemreler, mevsim değişikliklerini haber veren doğal göstergeler olarak bilinir. Şubat ayında başlayan cemre yağmuru, birinci cemrenin ardından bir haftalık bir arayla suya düşen ikinci cemre ile devam etti. Bugün, bu doğa olayının son halkası olan üçüncü cemre de toprağa düşerek baharın müjdesini toprakla buluşturdu.

Cemre nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre cemre, ‘Şubat ayında birer hafta arayla havada, suda ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişi’ demektir.

Cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor.

Cemre düşmesi, bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor.

Cemre düşmesi hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Son, Cemre, Toprağa, Düştü

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler