HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Mart 2024 Salı Saat: 11:26

"Gülyalı YEDAŞ Mağduru" Haberimize açıklama geldi

Gazetemizin 01.03.2024 tarihli nüshasında yer alan ‘’Gülyalı YEDAŞ Mağduru’’ haberimize TEDAŞ tarafından açıklama geldi.
"Gülyalı YEDAŞ Mağduru" Haberimize  açıklama geldi

Gazetemizin 01.03.2024 tarihli nüshasında yer alan  ‘’Gülyalı YEDAŞ Mağduru’’ haberimize TEDAŞ tarafından açıklama geldi.

Açıklamada, ‘’Bahsi geçen haberde, ‘’Gülyalı ilçesinin genelinde elektriklerin bir inip çıkması mağduriyetin yanında maddi hasarlara da yol açıyor. İlçede önceki gün yaşanan elektrik gidip gelmesinden dolayı Yeniköy mahallesinde altı evde elektronik eşyalar hasar gördü. Mahalle sakinleri, ‘’ Salı günü yaşanan elektrik gidip gelmelerinden televizyonumuz, buzdolabı, çamaşır makinası gibi cihazlarımızın tamamı kullanılamaz hale geldi. Burada trafo yetersiz kalıyor. Evimizde banyo yapmak için kullandığımız termosifonumuzu açtığımızda lambalar kandil gibi yanıyor. Hiçbir cihaz çalıştıramıyoruz. Arızalanan cihazlarımızı Yedaş yetkilileri geldi evlerimizden aldı. Yaptıracaklarmış. Bu çözüm değil ki; Yine olacak. İlçemizin genel sorunu bu, yetkililer trafo konusunda bir an önce önlem almalıdır’’ belirtilmiştir.

Ancak, gerçek durum incelendiğinde, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını üzülerek ifade etmek isteriz.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, trafo bölgesinde kronik sorunlar veya gerilim düşüşleri tespit edilmemiştir. 28 Şubat 2024 tarihinde saat 11.00’de yaşanan arıza detaylı bir şekilde incelendiğinde, Gülyalı Mahallesi'nde yaşanan elektrik kesintisinin sebebinin, trafo buşing arasına giren bir kuş olduğu tespit edilmiştir. Bu durum, bölgesel bir sorunun veya hizmet kalitesi eksikliğinin değil, beklenmedik ve kontrol edilemeyen dış etkenlerin bir sonucudur. Elektrik direklerine kuş çarpması, doğanın bir parçası olduğu gibi engellenmesi de mümkün olmamaktadır.

Bu noktada, haberde belirtilen "mağdurlar" ifadesi de gerçek dışıdır. Çünkü söz konusu arıza, önceden öngörülemeyen bir durumdan kaynaklanmıştır ve hızla çözülmüştür. Bölgedeki elektrik dağıtım hizmetlerimiz, kesintisiz şekilde devam etmektedir.’’

Haber Merkezi





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler