HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Mart 2024 Salı Saat: 11:12

TELEFERİK’İN DÜZENLİ BİR SAATİ OLSUN!

Ordu’nun seyir terası Boztepe’ye iniş çıkışta kullanılan Teleferik’te düzensiz saat uygulaması Boztepe'ye çıkmak isteyen vatandaşları ve esnafı olumsuz yönde etkiliyor.
TELEFERİK’İN DÜZENLİ BİR SAATİ OLSUN!

Ordu’nun  seyir terası Boztepe’ye iniş çıkışta kullanılan Teleferik’te düzensiz saat uygulaması ilimizi ziyaret edip Boztepe’ye çıkmak isteyenleri olduğu gibi  hem hediyelik satışı yapan esnafı hem de işletme sahiplerini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. 

Ordu’nun Altınordu ilçesi ile Boztepe arasında hizmet veren Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş. tarafından işletilen Teleferik Hattı’nda uygulanan düzensiz saat uygulaması hem turizmi hem de Boztepe ve alt istasyonda bulunan esnaf ve işletmeleri olumsuz yönde etkiliyor. 

Ordu merkez ve ilçeleri ile diğer illerden gelip, düzensiz bir saat uygulaması ile karşılaşan ziyaretçiler, kendilerine ayırdıkları zaman ve saat diliminde “Boztepe’ye çıkıp şu Ordu’ya bakamıyor.”  Bu durum ziyaretçilerin yanı sıra hem esnafı hem de işletmeleri olumsuz yönde etkiliyor. Her gün farklı bir saat dilimiyle karşı karşıya kaldıklarını ve bakım ve onarım yapılacağı zamanların vatandaş ve kendilerine bildirilmediğini belirten esnaf ve işletme sahipleri, “bu durum işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Maliyetlerimiz oldukça arttı. Zaten zar zor ayakta kalıyoruz. Buna bir de teleferik saatlerindeki düzensizlik eklenince işimiz daha da zor hale geliyor” dediler.

“BOZTEPE, TURİZM BELDESİ ANCAK ÇOK EKSİĞİ VAR”

Ordu’nun gözde mekanlarından Boztepe’nin bir çok eksiği bulunduğunu belirten esnaf ve işletmeciler, “konu teleferikten açılmışken özel günlerde teleferik saatlerinin uzatılmasını istiyoruz. Mesela önümüz ‘Ramazan Ayı’ . Bu aydan başlanılabilir. Ayrıca teleferikte kredi kartı ile bilet alamayan vatandaşlar zor durumda kalıyor ve nakit para konusunda çoğu zaman Boztepe’de bulunan esnaftan yardım istiyor. Bu yüzden Boztepe’ye en azından nakit sıkıntısı yaşayan vatandaşların rahatlıkla para çekebileceği bir ATM kurulmasını, ayrıca teleferiğe alternatif olarak da diğer mahallelere olduğu gibi Boztepe’ye de düzenli dolmuş hattı istiyoruz. Önümüz yaz çok yakında sinekler ve beraberinde pis kokular ortaya çıkar bunlarla ilgili bir çalışma istiyoruz. Sokak hayvanları sayısı oldukça arttı. Çoğu zaman ziyaretçilerimiz sıkıntı yaşıyor bununla ilgili adım atılıp bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Çok olmasa da ara sıra Boztepe’de kavga ve hırsızlık olayları yaşanıyor. Jandarma bölgesi ancak olası olumsuz olaylar için önceki yıllarda olduğu gibi şimdi de Boztepe’de bir polis memuru görevlendirilmesini istiyoruz.  Ara sıra işyeri ve araç yangınları ile sağlık sorunları yaşayan vatandaşlar oluyor. Bunlarla ilgili de önlem alınması ı istiyoruz.  Belli bir saatten sonra Boztepe’de in cin top oynuyor. Olası hırsızlık ve farklı asayiş olayları için bekçi ya da devriye görevi yapan asker, polis yada zabıta istiyoruz” dediler.

Haber: Muzaffer ŞENSOY




Anahtar Kelimeler : TELEFERİK’İN, DÜZENLİ, BİR, SAATİ, OLSUN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler