HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Mart 2024 Pazartesi Saat: 14:53

"Hakkımızı arayacağız, Hesap soracağız!"

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Şubat ayı enflasyon verileri açıklamasının ardından siyasi isimlerden eleştiriler gelmeye devam ediyor.
"Hakkımızı arayacağız, Hesap soracağız!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ekonomik durumu ve enflasyonla mücadeledeki sıkıntıları dile getirdi.

Torun, ENAG verilerine dayanarak yaptığı değerlendirmede, Şubat ayındaki aylık enflasyonun yüzde 4,32 artış gösterdiğini, yıllık enflasyonun ise yüzde 121.98 seviyesine ulaştığını belirtti. Bu rakamların TÜİK'in açıkladığı verilerle uyumsuz olduğuna dikkat çeken Torun, siyasi liderlere yönelik eleştirilerde bulundu.

"Soframıza bakarak Türkiye'nin durumunu anlamak mümkün" diyen Torun, Sözcü Gazetesi'nin Eurostat verilerine dayanarak yaptığı paylaşımda Türkiye'nin, sağlıklı beslenme konusunda Avrupa ülkeleri arasında son sıralarda yer aldığını ifade etti. Eurostat verilerine göre, Avrupalıların yüzde 97'si iki günde bir et, tavuk ve balık tüketirken, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ünün bu finansal güce sahip olamadığını belirtti.

Torun, bu farkın AKP iktidarının politikalarından kaynaklandığını savunarak, "31 Mart'a 27 gün kaldı. Hakkımızı arayacağız, hesap soracağız!" şeklinde bir çağrıda bulundu. Türkiye'nin ekonomik durumu ve enflasyonla mücadele konuları, siyasetin gündemine taşınmaya devam ediyor.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler