HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Mart 2024 Pazartesi Saat: 11:26

EMEKLİLİKTEDE SONUNCUYUZ!

Natixis Investment adlı şirket, emekliler için yaptığı küresel çaptaki araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Türkiye, listenin en altında yerini aldı.
EMEKLİLİKTEDE SONUNCUYUZ!

Natixis Investment'ın yaptığı araştırmaya göre Türkiye, dünya genelinde emeklilerin gelir ve yaşam kalitesi açısından en düşük sıralamada yer aldı. "Küresel Emeklilik Endeksi"nde Türkiye, yüzde 36 ile 44 ülke arasında sondan ikinci sırada. Yalnızca Hindistan Türkiye'den daha düşük bir skorla yüzde 10 ile en alt sırada yer aldı.

Araştırma, emeklilik endeksini oluştururken sağlık, yaşam kalitesi, maddi refah ve emeklilerin gelirlerini dikkate aldı. En yüksek puanları yüzde 83 ile Norveç, yüzde 82 ile İsviçre ve yüzde 81 ile İrlanda aldı.

Raporda ayrıca, Türkiye'deki emeklilerin yaşam kalitesinin Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildikten sonra düşüş gösterdiği belirtiliyor. 2017 ve 2018 yılı raporlarında Türkiye, emekliler için yaşanabilir ülkeler arasında yer alıyordu. Ancak son yıllarda uygulanan ekonomi politikaları ve emeklilerin satın alma gücündeki düşüşle birlikte Türkiye, listenin son sıralarına geriledi. Listenin zirvesinde yer alan Norveçli emeklinin yaşam kalitesi yüzde 87, İsviçreli'nin yüzde 86 olarak hesaplandı. Türk emeklilerin ölçülen yaşam kalitesi ise sadece yüzde 25 oldu.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : EMEKLİLİKTEDE, SONUNCUYUZ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler