HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
1 Mart 2024 Cuma Saat: 13:28

Bakan Bak Türkiye Karate Şampiyonası’nı izledi

"Hepimizin görevi Türk sporunu Avrupa’nın ve dünyanın zirvesine çıkarmak. Bu yatırıma Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları yakışır.”
Bakan Bak Türkiye Karate Şampiyonası’nı izledi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türk sporunun tesisleşmede dünyada üst seviyelerde olduğunu ve bunun meyvesini dünya, Avrupa ve olimpiyat madalyalarıyla almak istediklerini söyledi.

Bakan Bak, Ankara programında Sincan’da yapımı devam eden Ankara Spor Kompleksi’ni inceledi, Eryaman Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde (TOHM) ve Keçiören Taha Akgül Spor Salonu’nda sporcularla bir araya geldi.

İlk olarak inşaatı devam eden Sincan’daki Ankara Spor Kompleksinde bir dizi incelemelerde bulunan Bakan Bak, daha sonra Eryaman TOHM’a geçti. Burada Sporcu Sağlığı Merkezi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Bak, milli sporcuların geçtiği çeşitli testlerin, başarılarında önemli rol oynadığını vurguladı.

Merkezde çalışmalarını sürdüren para masa tenisçiler ve para atıcıları da ziyaret eden Bakan Bak, sporcularla sohbet etti. Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, çalışmalarını Eryaman TOHM da yapan modern pentatloncu milli sporcu İlke Özyüksel ile olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli’yle de görüştü ve milli sporculardan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda madalya beklediğini iletti.

Bakan Bak Türkiye Karate Şampiyonası’nı izledi

Bakan Bak, Ankara programında son olarak Keçiören Taha Akgül Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonası’nı izledi.

Bir süre müsabakaları izleyen Bakan Bak, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Dünyada Türk karatesi her zaman üst sıralardadır. Yıllarca birlikte oldum bu federasyonla. Dünya, Avrupa şampiyonluklarını hep beraber yaşadık. Türk sporunda büyük bir tesisleşme var. Taha Akgül Spor Salonu’nun yapımında emeği olanlara teşekkür ediyorum.

Türk sporu tesis anlamında dünyada üst seviyede. Yeni yatırımlar da devam ediyor. Haltercilerimiz, güreşçilerimiz bu ay madalyalar aldı. Serbest Güreş Milli Takımı’mız 31 yıl sonra Avrupa şampiyonu oldu. Karatecilerimize de Avrupa Şampiyonası’nda başarılar diliyorum. 2024 Paris’te de sporcularımız madalyalar alacak. 2020 Tokyo’da karatecilerimiz çok iyi işler yaptı ama IOC’nin kararıyla Paris 2024’te karate branşı yok. Hepimizin görevi Türk sporunu Avrupa’nın ve dünyanın zirvesine çıkarmak. Bu yatırıma Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları yakışır.”

BHA




Anahtar Kelimeler : Bakan, Bak, Türkiye, Karate, Şampiyonası’nı, izledi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler