HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Şubat 2024 Perşembe Saat: 12:51

29 ŞUBAT'A 4 YIL ENGELİ!

29 Şubat, 4 yılda bir evlilik yıl dönümü kutlamak istemeyenler nedeniyle çiftlerin nikah kıymak için seçmediği bir gün oldu.
29 ŞUBAT'A 4 YIL ENGELİ!

29 Şubat, 4 yılda bir denk gelen özel bir tarih olması nedeniyle evlenmek istemeyen çiftler tarafından tercih edilmiyor. Bu durum, normalde her gün onlarca çiftin dünyaevine girdiği nikâh dairelerinin, 29 Şubat'ta boş kalmasına neden oluyor. Evlilik yıldönümünün bu tarihe denk gelmesini istemeyen çiftler, nikâh tarihlerini başka günlere kaydırıyor.

Bağcılar Belediyesi Kadir Topbaş Halk Sarayı'nda, her gün en az 10 nikâhın kıyıldığı tesiste 29 Şubat için hiçbir çift evlilik için kayıt yaptırmamış. Önceki yıllara bakıldığında, 2020 yılında 3 kişinin bu tarihte nikâh işlemi yaptırdığı bildirilmiş. Ümraniye Evlendirme Dairesi'ne de 29 Şubat için müracaat yapılmamış. Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde 28 Şubat günü 5 çiftin nikâhı kıyılırken, 29 Şubat'ta sadece bir çift nikâh için gün almış.

Bu durum, 29 Şubat'ın evlilik başvurularında düşük talep gören özel bir gün olduğunu gösteriyor. Evlilik yıldönümünü daha sık kutlamak isteyen çiftler, bu tarihi genellikle tercih etmiyor.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : 29, ŞUBAT'A, 4, YIL, ENGELİ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler