HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Şubat 2024 Perşembe Saat: 09:40

Son 15 Günde İkinci Zam Şoku!

Son bir yılda et fiyatları iki katına çıktı, fiyatlardaki yükseliş hala sürüyor. 15 günde iki kez daha zam yapıldı.
Son 15 Günde İkinci Zam Şoku!

Türkiye genelinde kırmızı et fiyatlarındaki hızlı yükseliş, son 1 yıl içinde neredeyse iki katına çıkarak tüketicileri endişelendiriyor. Özellikle son 15 günde yaşanan iki yeni zam, birçok kasapta 500 liranın altında kıyma bulmanın neredeyse imkansız hale gelmesine yol açtı.

İstanbul'daki kasaplarda fiyatların ilçeden ilçeye ve hatta mahalleden mahalleye değiştiği ancak genel olarak et fiyatlarının arttığı gözlemleniyor. Bazı ürünlerin kilosu ise bin lirayı aşmış durumda.

İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, son 15 günde iki defa zam geldiğini belirterek, kuzu etinin kilogram fiyatının 60 liradan 85 liraya çıktığını, dana etinde de yaklaşık yüzde 10'luk bir zam yaşandığını ifade etti. Tüfekçi ayrıca, son bir yılda fiyatların neredeyse yüzde yüze yakın arttığını ve artışın devam edeceğini vurguladı.

Fiyatlardaki artışın temel nedenleri arasında enflasyon ve maliyet artışları bulunsa da, Ankara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Akbulut'a göre, et fiyatlarındaki artışın arkasında süt verimindeki düşüş ve hayvan varlığının azalması gibi faktörler de etkili oluyor. Hayvan varlığının son altı yılın en düşük seviyesine inmesi, kırmızı et üreticilerinin besilik hayvanlara ulaşmasını zorlaştırıyor.

Kasapların bir diğer iddiası ise sektördeki tekelleşmenin fiyatları artırdığı yönünde. Bu durum, et fiyatlarının yükselmesinde etkili olan bir diğer faktör olarak öne çıkıyor.




Anahtar Kelimeler : Son, 15, Günde, İkinci, Zam, Şoku!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler