HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Şubat 2024 Çarşamba Saat: 16:30

KARADENİZ'E HIZLI TREN AĞI GELİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin yüksek hızlı tren ağını genişletmeye yönelik önemli bir adımın atılacağını duyurdu.
KARADENİZ'E HIZLI TREN AĞI GELİYOR

Bakan Uraloğlu, Samsun'da yaptığı açıklamada, Ankara-Sivas Hızlı Tren hattının ardından şimdi de hızlı tren ağının Karadeniz'e ulaştırılacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye genelinde yüksek hızlı tren ağını daha da yaygın hale getirmek amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-İstanbul ve Konya-Karaman hatlarının başarılı açılışlarının ardından en son olarak Ankara-Sivas Hızlı Tren hattını hizmete aldık.

Şimdi, bu başarıyı Karadeniz'e taşıma kararı aldık. Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı projesi ile önce Kırıkkale'den Çorum'a, ardından da Samsun'a hızlı tren hizmetini getireceğiz. Bu proje tamamlandığında, Ankara ile Samsun arasındaki ulaşım süresi karayoluyla 7 saatten 2 saat 45 dakikaya düşecek.

Ayrıca, gündemimizde bulunan 509 kilometre uzunluğundaki Samsun-Sarp Demiryolu projesi ile bölgedeki ulaşım ağını daha da güçlendireceğiz. Bu projelerle ülkemizin demiryolu altyapısını modernize ederek, ekonomik kalkınmaya ve toplumsal hareketliliğe büyük katkı sağlayacağımıza inanıyorum."




Anahtar Kelimeler : KARADENİZ'E, HIZLI, TREN, AĞI, GELİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler