HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Şubat 2024 Çarşamba Saat: 13:35

FINDIK ÜRETİMİ VE KALİTE PAREMETRELERİ EĞİTİMİ

Ordu Ticaret Borsası üyesi fındık kırma ve işleme tesislerinin teknik personellerine yönelik, fındık üretimi ve fiziksel kalite parametrelerinin eğitim programı düzenlendi.
FINDIK ÜRETİMİ VE KALİTE PAREMETRELERİ EĞİTİMİ

Fındık Araştırma Enstitüsü uzmanları;
Teknik Koordinatör, Gıda Mühendisi Dr.Fikret Tüfekçi
⁃ Gıda Teknolojileri Bölüm Sorumlusu Gıda Mühendisi Dr. Tuğba Er
⁃ Ziraat Mühendisi Dr. Yusuf Bilgin
⁃ Kimyager Dilek Bayramin Tarafından verilen eğitimin açılış konuşmasını yapan yönetim kurulu başkanı Ziver Kahraman şöyle seslendi. "Gücünü Üyelerinden Alan Kurum" mottosuyla "üye memnuniyeti odaklı” hizmeti ilke edinen Ordu Ticaret Borsası’na hoş geldiniz. Sizleri şahsım ve kurumum adına saygıyla selamlıyorum. Fındık, ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin en önemli, en değerli tarımsal ürünlerinden biri olmasının yanında, uluslararası
ticarette de hâkimiyetimizin olduğu bir emtiadir. Sadece üretim ve ticarete konu olmasıyla anlamlı degildir fındık. Aynı zamanda sosyal ve kültürel hayatımızın da bir parçasıdır. Bizde takvimler fındığa bağlı olarak oluşmuştur. "Fındıktan Önce" oğlana nişan yapılır ve düğün "Fındıktan Sonra" dır.
Fındık fiyatına ve rekolteye göre sosyal hayata dair planlamalar yapılır, hayaller kurulur. Türkülerimiz, şarklarımız, şiirlerimiz fındığa dairdir. Bizde "fındık " hayatın kendisi, merkezidir. İster fındık üretelim ister üretmeyelim, bir araya geldiğimizde muhabbetin omurgası fındığa dairdir. işin bu yanından bahsetmezsek, fındığa dair hassasiyetimizin ifadesi eksik kalırdı. Bu topraklarda asırlardır fındık üretiliyor ve satılıyor. Rekabetin keskinleştiği bu dönemde liderliğimizi sürdürebilir kılmanın yolu "kalite" kriterlerini bilmek, algılamak ve gereğini yapmaktır. Alın terimiz, emeğimiz ve ekmeğimiz fındık konusunda öğrenecek çok şey, edilecek çok söz var. Bugün burada, Fındık Araştırma Enstitüsü’nün kıymetli uzmanlarınca fındığın fiziksel özelliklerine dair eğitim göreceğiz ve bu sayede işimizi yaparken daha donanımlı, daha emin bir farkındalık içinde olacağız. Sözlerime burada son verirken programımızın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum."





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler