HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Şubat 2024 Pazar Saat: 23:52

Limonlu Su Ne İşe Yarar?

Öncelikle su, beslenmede hayati bir öneme sahiptir.
Limonlu Su Ne İşe Yarar?

Öncelikle su, beslenmede hayati bir öneme sahiptir. Herkesin günlük ortalama 2.5 - 3 litre su tüketmesi yaşamsal faaliyetlerin çoğu için elzemdir. Su tüketimini kolaylaştırmak için sevilen sebze ve meyvelerden faydalanılabilir. Serinletici etkisi olan ve beslenmeye fazladan antioksidan ve c vitamini kaynağı olan limon suyunu içme suyuna doğrudan ekleyerek limonlu su elde edilir. Limonlu su tüketmek şekerli ve gazlı içeceklerin tüketiminin azaltılmasına yardımcı olur. Limonlu su içmenin faydaları bununla da bitmez. Limonlu su tüketmek içerdiği c vitamini sayesinde vücutta kolajen sentezine yardımcı olur. Demir emiliminin artmasına yardımcı olarak kansızlığın önlenmesinde rol oynar. Bağışıklığı destekler. Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda tüketilmesinde fayda vardır. Limonun içinde bulunan sitrat böbrek taşı oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Limon ayrıca romatizmal rahatsızlıkların tedavisinde de etkilidir. Cilt sağlığına iyi geldiği gibi saç bakımı için de sıklıkla tercih edilir. İçerdiği bioflavonoidler sağlık için önem taşır.

Limon Suyunun Faydaları Nelerdir?

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan limonun faydaları cilt sağlığından böbrek sağlığına kadar oldukça fazladır.

Düzenli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.

İçerdiği C vitamini ile bağışıklığı destekler. Soğuk algınlığı ve solunum yolu enfeksiyonlarında tedaviye ek olarak kullanılabilir.

Limon suyu içerdiği sitrat nedeniyle böbrek taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Böbrek sağlığını destekler.

Demir emilimini artırarak aneminin önlenmesine yardımcı olur.

Kolajen sentezini desteklediği için cilt sağlığına faydalıdır.

Vücuttan toksinlerin ve ödemin atılmasına yardımcı olur.

Sindirim sisteminin düzeltilmesine yardımcı olur.

Karaciğer fonksiyonlarının çalışması için destek verir.

Su tüketimini kolaylaştırır.

Kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde rol oynar.

Limon Suyunun Besin Değeri Nedir?

50 gram kadar bir limondan çıkan suyun kalori değeri 12 kcal kadardır. 0,2 gram lif içeren limon suyu 1,13 gram meyve şekeri içerir. Protein miktarı 0,18 gram olan limon suyu 58 mg potasyum içerir.

Limonlu Su Zayıflatır Mı?

Her gün limonlu su tüketmek zayıflamayı destekleyebilir.

• Sağlıklı yaşam ve ideal kilonun korunmasında yemeklerin yanında ve gün içinde tüketilen içeceklere de dikkat edilmesi gerekir. Özellikle söz konusu içecekler olunca kalori ve basit şeker içeriği düşündüğünüzün çok üzerinde olabilir. Bir bardak(200 ml) kola ortalama 80 kcal ve 1 bardak (200 ml) meyve suyu ortalama 110 kcal kadardır. Bunların yanında suyunuza veya maden suyuna ekleyeceğiniz limon 8 kcal kadardır. Gazlı ve şekerli içecekler yerine limonlu su tüketmek ekstra kalori alımının önüne geçecektir. Limon suyunun kalorisi yok denecek kadar az iken gazlı ve şerbetli içeceklerin kalorisi oldukça yüksektir Besin değeri düşük, basit şeker oranı yüksek, sağlıksız sayılan bu içecekleri tüketmekten vazgeçemiyorsanız limondan yardım almayı deneyin. Suyunuza ya da maden suyuna ekleyeceğiniz limon gazlı ve şekerli içecekler için bir alternatif olabilir. Lezzeti artırmak için bir tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Ballı limonlu su öksürük ve boğaz ağrılarının iyileşmesine de yardımcı olur.

• Limon suyu metabolizmayı geçici olarak hızlandırarak kalori yakmaya yardımcı olur. Bu yöntem kilo vermenizi destekleyebilir. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye ek olarak tüketilebilir. Metabolizmayı kalıcı olarak hızlandırmanın tek yolu vücut kas kütlenizi artırmaktadır.

• Yapılan çalışmalara göre limonlu su tüketmek tok hissetmeye yardımcı olur¹. Yemeklerden önce tüketeceğiniz limonlu su tokluk hissi oluşmasına yardımcı olarak fazla tüketimin önüne geçebilir. Tokluk hissinizi artırmanın bir diğer yolu yiyecekleri iyi çiğnemekten geçer. Her lokmayı ortalama 20 defa çiğnemeye gayret ettiğinizde tüketim miktarınız azalacaktır. Tokluk sinyalleri beyne ilk 20 dakikadan sonra gider. Öğünlerinizi iyi çiğneyerek yavaş yavaş tüketmek daha az tüketerek doymanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca kompleks karbonhidratlar dediğimiz sebzelerden, sağlıklı yağlardan ve kaliteli proteinlerden oluşan dengeli ve menüler daha doyurucu olduğu gibi sağlıklı beslenme için de oldukça önemlidir.

• Limon suyu içmek su tüketimini artırabilir. Sağlıklı bireylerin günlük ortalama 2.5-3 litre su tüketmesi gerekir. Kg başına 35-40 ml su tüketmek gerekir.

Kişisel su tüketiminizi hesaplamak için mevcut kilonuzu 30-35 ile çarparak günlük tüketmeniz gereken su miktarını ml cinsinden hesaplayabilirsiniz. Sıcak havalarda, terleme durumu gibi özel durumlarda fazladan su tüketilmesi gerekir. Su tüketimi herkes için kolay olmayabilir. Su tüketmekte zorlanan bireyler sularını daha lezzetli ve ferahlatıcı hale getirmek için limondan faydalanabilir.

Limonlu Su İçmek Yağ Yakar Mı?

Kalıcı kilo vermenin tek çözümü yağ kaybı sağlamaktır. Bu yüzden kilo verme ihtiyacı hisseden herkes yağdan kilo vermenin yöntemlerini araştırır. Limonlu suyun yağ yaktığı söylentileri maalesef doğru değildir. Limonlu su doğrudan yağ yakmaz. Kilo vermeyi destekler. Sizi diyete motive edebilir. Sindirim sorunlarına iyi gelir. Ama doğrudan yağ yakması mümkün değildir. Sağlıklı beslenmeye ek olarak tüketilebilir. Yağ yakmanın formülü ise enerji açığı oluşturmaktan geçer. Yani gün içinde harcadığınız kalori aldığınız kaloriden fazla olmalıdır. Bunun için dengeli ve sağlıklı bir beslenme programına, daha fazla kalori harcamaya, düzenli uyku gibi etkenlere ihtiyaç duyulabilir. Sağlıklı bir beslenme programı ve kalıcı kilo vermek için diyetisyeninizden destek alabilirsiniz.

Limonlu Su Ne Zaman İçilmelidir?

Sabah aç karnına limonlu su içmek güne daha enerjik başlamanızı sağlar. Sabahları limonlu su içmek sindirim sistemini destekleyerek kabızlığın önlenmesinde rol oynar. Yemeklerden önce veya sabah saatlerinde içilen limonlu su ağız içindeki bakterileri parçalayarak diş sağlığına katkıda bulunur. Burada herhangi bir mide rahatsızlığının olmamasına dikkat etmek gerekir. Limon veya limon suyu aç karnına tüketildiğinde mide rahatsızlıklarını tetikleyebilir.

Gece uyumadan önce içilen 1 bardak su kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltır. Suyunuza limonu da eklediğinizde limonlu su boğaz ağrılarının hafifletilmesine iyi gelebilir. Solunum yolu enfeksiyonlarında tedaviye destek olarak kullanılabilir.

Limonlu Su Nasıl Yapılır?

Bir miktar su içine limonları dilimleyerek ve bazılarını limonların sıkarak ekleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak bir kaç dal maydanoz ve bir salatalık ekleyebilirsiniz. Maydanoz ve salatalık ödem atmanızı hızlandırır. Çubuk tarçın eklediğinizde de kan şekeriniz regüle edilir ve tok hissetmenize yardımcı olur. Ekleyeceğiniz bir kaç tutam nane hoş koku ve tat katacaktır. Bir parça kök zencefil ekleyerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.

Limonlu Su İçmek Tansiyonu Düşürür Mü?

Limonlu su tüketmek kan basıncını düşürerek felç ve kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur. Düzenli olarak limonlu su tüketmek obezite riskini azalttığı için dolaylı olarak kalp ve damar hastalıkları için de önleyici etkiye sahiptir. Yapılan çalışmalara göre limonlu su tüketmek insülin seviyesini de düşürerek Tip 2 diyabet oluşumu önlemeye yardımcı olur.




Anahtar Kelimeler : Limonlu, Su, Ne, İşe, Yarar?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler