HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Şubat 2024 Pazar Saat: 23:50

Bitkisel Yağlar ve Faydaları

Bitkisel yağlardan krem yapımı için gül yağı, susam yağı, adaçayı yağı ve lavanta yağı gibi C vitamini içeren bitkisel yağlar kullanılır.
Bitkisel Yağlar ve Faydaları

Bitkisel yağlardan krem yapımı için gül yağı, susam yağı, adaçayı yağı ve lavanta yağı gibi C vitamini içeren bitkisel yağlar kullanılır. Bitkisel yağlar cildin daha canlı ve pürüzsüz olmasını sağlar.

Zeytinyağı, badem yağı, sedir ağacı gibi bitkisel yağların saça faydaları vardır.

Zeytinyağı, ayçiçeği yağı, mısır özü yağları sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlayarak kabızlığı önler. Mide iç yüzeyinin asit oranının düzenlenmesi de bitkisel yağların yararları arasındadır.

Nane yağı, ardıç yağı, biberiye yağı, greyfurt yağı gibi yağlar ile yapılan masajlar kan akımını hızlandırır ve bitkisel yağlar ile zayıflama mümkün olabilir.

Limon yağı, çördük yağı ve defne yaprağı yağları detoks etkiye sahip olan yağlardır. Bu yağların birkaç damlasının ılık su ile tüketimi metabolizmayı hızlandırabilir.

Isırgan tohumu yağı ve Jojoba yağı saç diplerine uygulandığında saçın daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlar.

Çilek, zencefil, biberiye, mandalina, Hindistan cevizi gibi bitkisel yağların kullanım alanları arasında aromatik masaj da sayılabilir. Vücudun rahatlamasına ve gevşemesine yardımcıdırlar.

Kabak çekirdeği yağı prostatın büyümesini engeller ve ayrıca kolesterolü düşürür.

Bitkisel Yağlar Cilde Nasıl Uygulanır?

Bitkisel yağlar cilde uygulanırken cildin kuru ve temiz olması büyük önem taşır. Ayrıca cilt için faydalı bitkisel yağları karıştırmak çok daha etkili sonuçlar yaratabilir.

Bitkisel yağlar ile cilt bakımı için avuca alınan bir miktar yağ dairesel hareketlerle cilde masaj yaparak sürülür. En az 2-3 dakika masaj yaparak uygulanan bitkisel yağlar, cildin gerginliğini alarak kan dolaşımını hızlandırır ve cildin kendine gelmesini sağlar. Bazı yağ çeşitlerinin ciltte 10 dakika beklemesi önerilir.

İkinci aşama ise gözeneklerin açılmasıdır. Temiz bir bez sıcak suyun altına tutularak sıkılır ve açılarak cildin üzerine yerleştirilir. Bu işlem ile ciltteki kir, yabancı madde ve bakterilerin arınması için buhar ortamı sağlanır. Bez soğuduktan sonra cilt üzerinden alınarak aynı bezle hafifçe temizlenebilir.

Bitkisel Yağların Zararları Nelerdir?

Peki, bitkisel yağlar zararlı mı? Cilt, saç ya da içilerek tüketilen bitkisel yağlar, alerjik etkilere sahip olabilir. Bu tarz yağların doktora danışılmadan kullanımı vücutta dönüşü olmayan hasarlara neden olabilir.

Yemeklerde kullanılan bitkisel yağların bazıları da yüksek oranda doymuş yağ içerir. Örneğin palm yağının %50’si doymuş yağ içerir. Peki, bitkisel yağ palm helal mi? Bitkisel kaynaklı bir yağ olduğundan dolayı palm yağının helal olduğu düşünülmektedir.

Tekli doymamış yağ asidi içeriği ile en çok tavsiye edilen zeytinyağının bile aşırı tüketimi yüksek enerji sağladığından dolayı tehlikelidir. Vücutta yağ oranının artmasına neden olarak şişmanlığa yol açabilir. Ayrıca zeytinyağının %13-14 oranındaki doymuş yağ oranı aşırı tüketildiğinde kalp damar sağlığını olumsuz etkileyebilir.




Anahtar Kelimeler : Bitkisel, Yağlar, ve, Faydaları

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler