HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Şubat 2024 Pazar Saat: 13:34

FINDIK PİYASASINDA HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin geçen sezonunun ilk 5 aylık döneminde, 142 bin 173 kg iç fındık ihraç edilerek 1 milyar 16 milyon 920 bin 103 dolar gelir elde edildi.
FINDIK PİYASASINDA HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin geçen sezonunun ilk 5 aylık döneminde, 142 bin 173 kg iç fındık ihraç edilerek 1 milyar 16 milyon 920 bin 103 dolar gelir elde edildi. Ancak, fındıkta son dönemde hızlı fiyat artışları göze çarpıyor ve dolar bazında 4 dolara çıkan fındık fiyatının 6 dolara ulaşma hedefi konuşuluyor. Bu hedefin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise belirsiz.

Fındık sektörü uzmanları, yaptıkları açıklamalarda bu fiyat artışının devam edeceğini belirtirken, yeni sezon için ziraat odaları temsilcileri kahverengi kokarca ve diğer zararlılarla mücadelenin büyük önem taşıdığını vurguluyor. Ayrıca, zirai don, fırtına gibi iklim şartlarının da önemli etkileri olabileceği üzerinde duruluyor.

Öte yandan, Ordu'da 25 Şubat Pazar günü kabuklu fındık fiyatı, yüzde 2,1 vergi oranı dahil olmak üzere 124 liradan işlem görüyor. Randımansız fındık alan tüccarlar ise 130 liraya kadar alıcı bulabiliyor. Diğer fındık üretimi yapılan iller olan Samsun, Giresun ve Trabzon gibi illerde ise fiyatlar 116 ile 130 lira arasında değişiyor.

Fındık fiyatlarındaki bu gelişmeler, sektördeki paydaşları ve üreticileri yakından ilgilendirirken, gelecek dönemdeki iklim koşulları ve zararlılarla mücadele önemli belirleyiciler olarak karşımıza çıkmakta




Anahtar Kelimeler : FINDIK, PİYASASINDA, HAREKETLİLİK, DEVAM, EDİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler